OVO SE NI NOVAKU NIKADA NIJE DESILO! Ispisao je ISTORIJU tenisa! Đokovićeva SUDBINA je u NJEGOVIM rukama, EVO i zašto!

Autor:

Sport

06.05.2023

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački teniser Jan Lenard Štruf plasirao se u finale Mastersa u Madridu, gde će igrati protiv branioca trofeja Španca Karlosa Alkarasa.

OVO SE NI NOVAKU NIKADA NIJE DESILO! Ispisao je ISTORIJU tenisa! Đokovićeva SUDBINA je u NJEGOVIM rukama, EVO i zašto!

Foto: Starsport

Novak Đoković

Samim plasmanom u borbu za pehar, Nemac je ispisao novu eru "belog sporta", postavši prvi teniser koji je kao "laki luzer" ušao u finale Mastersa.

Za protivnika će Štruf imati nezaustavljivog Karlosa Alkarasa, koji je do finala stigao bez izgubljenog seta i samo dva poraza od starta nove sezone.

Njihov duel će pomno pratiti i prvi reket sveta Novak Đoković, jer bi srpski as u slučaju senzacije i trijumfa Štrufa zadržao tron ATP liste.

Sa druge strane, ako momak iz Mursije opravda ulogu apsolutnog favorita i pobedi, biće mu potrebno da se u Rimu samo pojavi na startu Mastersa i prestignuće Noleta, uoči starta drugog grend slema - Rolan Garosa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jan-Lenard Štruf

- Neverovatno, nisam uopšte razmišljao o tome. Igrao sam finale ranije u Minhenu 2021. godine, ali tada nije bilo publike zbog kovida. Mislimd a će u nedelju biti dosta publike i veoma sam srećan što dam u finalu.Protiv Alkaraza sam odigrao neverovatan meč na Vimbldonu prošle godine, malo je falilo da ga pobedim. Sada će biti drugačije. Igra se u Španiji, na šljaci, mislim da ima 20:0 na španskim šljakama - rekao je Jan Lenard Štruf.

Ukoliko, pak, Nemac osvoji titulu u Madridu, postaće drugi "srećni gubitnik" u ovoj godini koji je osvojio pehar. Pre njega, pehar je podigao Kvon Sun-Vu iz Južne Koreje, na turniru u australijskom Adelejdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading