NAJGORE MOGUĆE VESTI ZA NOVAKA! Đoković GUBI prvo MESTO na ATP listi! Zna se kada i GDE!

Autor:

Sport

05.05.2023

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković skliznuće sa trona najboljih tenisera sveta, zbog sjajnih rezultata Karlosa Alkarasa.

NAJGORE MOGUĆE VESTI ZA NOVAKA! Đoković GUBI prvo MESTO na ATP listi! Zna se kada i GDE!

Foto: Starsport

Prvi reket sveta Novak Đoković

Španac neumoljivo grabi ka odbrani titule u Madridu i samo čudo može da se desi, pa da Karlos Alkaras drugu godinu zaredom ne podigne pehar na Mastersu u prestonici svoje domovine.

"Karlitos" je u polufinalu "preslišao" i Bornu Ćorića iz Hrvatske sa 2:0 (6:3, 6:4) za samo 100 minuta provedenih na terenu, pa će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Jan Lenard Štruf (Nemačka) - Arslan Karacev (Rusija).

Ono što je, međutim, zabrinjavajuće za Novaka Đokovića, kao i za navijače srpskog asa, jeste da će Alkaras odbranom titule ponovo svrgnuti Srbina sa trona.

Istina, neće španski teniser odmah posle Madridu "skinuti" Noleta sa prvog mesta, ali zato hoće već na Mastersu u Rimu, gde dolazi potpuno rasterećen.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Preciznije, Karlos ne brani nijedan poen u prestonici Italije, budući da prošle sezone nije ni učestvovao, dok Đoković mora da odbrani titulu, jer je u prošlogodišnjem finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 (po setovima 6:0, 7:6 (7:5)), koji je senzacionalno ispao u Madridu od Nemca Štrufa.

Ako osvoji titulu u domovini, Španac će Novaku prići na svega pet bodova razlike, pa nema sumnje da će ga prestići već na narednom Mastersu. Tako će Alkaras samim učešćem u Rimu zaobići Đokovića, koji brani i četvrtfinale Rolan Garosa, na kome je zaustavljen od kasnijeg šampiona Rafaela Nadala. Time ćemo dobiti smenu na vrhu ATP liste već pred drugi grend slem u sezoni. 

"Kralj šljake" je danas potvrdio da neće učestvovati na Mastersu u italijanskoj prestonici, dok je njegov nastup na Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu pod znakom pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Rale

07.05.2023 22:16

Novaka je AO ocigledno ispraznio psihicki i fizicki sto je zajedno sa nezalecenom povredom i neigranjem uticalo na losu formu. Verujem da ako ne osvoji RG Vimbldon osvaja garant!