UŽAS ZA NOVAKA: Đoković na svoj ROĐENDAN dobija NAJGORE vesti?!

Autor:

Sport

05.05.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskog tenisera sigurno ne raduje ovakav razvoj situacije.

UŽAS ZA NOVAKA: Đoković na svoj ROĐENDAN dobija NAJGORE vesti?!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Španski teniser Karlos Alkaras se plasirao u polufinale Mastersa u Madridu, nakon što je u četvrtini finala porazio Karena Hačanova, rezultatom 2:0 (6:4, 7:5).

Na taj način je mladi igrač, trenutno drugi teniser sveta, nastavio sa sjajnim rezultatima ove godine, a o tome svedoči podatak da u 2023. godini ima svega dva poraza, od Kamerona Norija i Janika Sinera.

Posle trijumfa nad ruskim igračem, Alkaras je dao izjavu za medije u kojoj ističe da mu je plan da nastupi i naredne sedmice, na Masters u Rimu.

- Da, moj plan je da idem u Rim. Zavisi sve od toga kako završim ovaj turnir. Svakako da bih voleo da igram tamo. To mi je plan u ovom trenutku - poručio je posle pobede u četvrtfinalu Madrida.

Foto: Profimedia.rs

Karlos Alkaras i Novak Đoković

Alkaras prošle godine nije igrao na turniru u italijanskoj prestonici, tako da ne brani niti jedan ATP bod, za razliku od Novaka Đokovića, koji brani 1.000 bodova, jer je prošle godine osvojio titulu na Foro Italiku.

Ako osvoji titulu u Madridu, Španac će Novaku prići na svega pet bodova razlike, pa nema sumnje da će ga prestići nakon Rima. Čak i da izgubi u polufinalu, u kom se sastaje sa Bornom Ćoriće, trijumfom u "večnom gradu" će takođe zasesti na prvo mesto karavana, tako da deluje da ćemo pred Rolan Garos imati smenu na čelu liste.

Ono što Novaka takođe ne može da raduje jeste činjenica i da će ga Alkaras vrlo verovatno preteći na listi 22. maja, baš na dan kada će Novak Đoković proslaviti svoj 36. rođendan.

Podsetimo, Novak je zbog povrede lakta odlučio da preskoči turnir u Madridu, ali će biti spreman za naredne izazove, a to su Rim, a zatim Rolan Garos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading