ŠOK U MADRIDU: Ispao PRVI NOSILAC na Mastersu, Srbin saznao SJAJNE vesti!

Autor:

Sport

26.04.2023

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olakšan mu je put do same završnice.

ŠOK U MADRIDU: Ispao PRVI NOSILAC na Mastersu, Srbin saznao SJAJNE vesti!

Foto: Tanjug/AP

Masters Madrid

Jan Lenard Štruf, nemački teniser koji je bio postavljen za prvog nosioca u kvalifikacijama za Masters turnir u Madridu, doživeo je neočekivan poraz, pošto je sa 2:0 (6:4, 6:2) izgubio od Aslana Karaceva.

Meč u španskoj prestonici je trajao svega 74 minuta, a jedan brejk u prvom, odnosno dva u drugom setu su ruskom igraču bila dovoljna da upiše trijumf i izbori plasman u glavni žreb Mastersa.

Presudan trenutak prvog seta se desio u trećem gemu, kada je trenutno 122. teniser sveta napravio brejk, koji je zatim uspeo da očuva i da sa 6:4 reši prvi deo igre u svoju korist. Nastavio je u istom ritmu i u drugom setu, oduzeo je rivalu servis u petom gemu, a zatim i u sedmom, pa je sa još ubedljvijih 6:2 dobio i drugi set i tako na sjajan način okončao kvalifikacije u Madridu.

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Aslan Karacev na Australijan openu

Karacev je odmah saznao i svog rivala u prvom kolu, a to će mu biti srpski teniser Laslo Đere. 

Iako se možda čini da da je Rus popularniji teniser od Štrufa, pre svega jer je igrao i polufinale Australijan opena 2021. godine, kada je poražen od Novaka Đokovića, čini se da je Đere dobro prošao.

Štruf je bio u sjajnoj seriji, nedavno je igrao i četvrtfinale u Monte Karlu, gde je poražen od Andreja Rubljova, dok sa druge strane Aslan Karacev ima svega jednu pobedu u glavnom žrebu nekog turnira još od 5. januara.

Podsetimo, osim Đerea, u Madridu će od naših igrača nastupati i Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Filip Krajinović.

Titulu brani Karlos Alkaras, koji je prošle godine u velikom finalu sa 2:0 porazio Aleksandra Zvereva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading