MNOGI SU OVO ZABORAVILI! Za Novakov METEORSKI USPON zaslužan je Beker! Đoković je zbog njega POSTAO GOAT! Evo i zašto!

Autor:

Sport

06.04.2023

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser vratio se ove sedmice na prvo mesto ATP liste, ali su mnogi zaboravili kako je krenuo Novakov pohod ka "broju jedan".

MNOGI SU OVO ZABORAVILI! Za Novakov METEORSKI USPON zaslužan je Beker! Đoković je zbog njega POSTAO GOAT! Evo i zašto!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Osvojio je srpski as, tokom dosadašnje karijere, sve što se moglo osvojiti. Istina, medalja na Olimpijskim igrama i dalje je nedosanjan san za Novaka Đokovića, koji će biti ostvaren, nadamo se, naredne godine u Parizu.

Ono što je, međutim, zanimljivo da se za njegov meteorski uspon vezuje ime Bekera.

Mnogima je prva asocijacija na to legendarni Boris, nekadašnji trener Novaka, sa kojim je uspešno sarađivao tokom tri godine i zajedno su osvojili 25 trofeja, od toga šest grend slemova, 14 Mastersa i dva Završna turnira, uz 208 pobeda i samo 23 poraza.

Foto: Tanjug/AP

 

Međutim, ovde je reč o njegovom prezimenjaku Benjaminu Bekeru, protiv koga je Đoković krenuo da ispisuje tenisku istoriju!

Naime, prilikom prvog osvojenog Grend slema na Australijan openu 2008. godine, srpski as je za protivnika imao momka čiji je najbolji renking u karijeri bilo 35. mesto ATP liste.

Republika

Foto: Ap photo

Benjamin Beker

Nole se nije mučio sa Benjaminom, te ga je počistio sa glatkih 3:0 (6:2, 6:0, 7:6 (7:5)) i nastavio da krči ka peharu u Melburnu, do koga je stigao pobedom nad Žoom Vilfredom Congom u finalu. Dalje je sve deo istorije...

Ipak, ostalo je upisano da je od Bekera krenulo Novakov pohod na vrh svetskog tenisa, na koji se vratio ove nedelje, posle poraza Karlosa Alkaraza u finalu Mastersa u Majamiju.

Treba reći da je Benjamin Beker "najzaslužniji" i što je Đokovićev bivši trener Andre Agasi završio igračku karijeru.

Preciznije, Nemac je najveću pobedu u karijeri ostvario na US Openu 2006. godine, kada je savladao američkog asa u trećem kolu, posle čega je Agasi i zvanično otišao "u penziju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading