PET MESECI PARTIZANOVOG PAKLA! Dok se čekala pobeda u Humskoj Milo je PAO sa vlasti, slučaj Kampaco rešen, Đoković ušao u ISTORIJU...

Autor:

Sport

06.04.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne pamtimo kada se desilo ovako nešto.

PET MESECI PARTIZANOVOG PAKLA! Dok se čekala pobeda u Humskoj Milo je PAO sa vlasti, slučaj Kampaco rešen, Đoković ušao u ISTORIJU...

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Partizan je savladao Voždovac rezultatom 1:0 u meču odigranom u okviru 29. kola Superlige Srbije, te je na taj način stigao do pobede u Humskoj posle skoro pet meseci.

Pre "zmajeva" crno-beli su slavili 13. novembra prošle godine protiv Novog Pazara, takođe rezultatom 1:0.

Od tada je Humska postala mesto gde se bodovi lako osvajaju, a crno-beli su zabeležili sledeće rezultate na svom stadionu:

Partizan - Mladost GAT 0:4

Partizan - Šerif 1:3

Partizan - Radnički Kragujevac 1:1

Partizan - Kolubara 1:1

Partizan - Radnik Surdulica 1:2

Šta se sve desilo u periodu između dve pobede Partizana u Humskoj? Za pet meseci u svetu sporta, ali i drugih životnih sfera, viđene su brojne promene. Da krenemo redom...

Posle trijumfa crno-belih protiv Novog Pazara 13. novembra prošle godine zaostatak za Zvezdom bio je deset bodova, a Partizan je bio drugi sa četiri boda više od TSC-a, osam više od Čukaričkog, a deset više od Vojvodine. Vrh tabele izgledao je ovako: Zvezda 53, Partizan 43, TSC 39, Čukarički 35, Vojvodina 33.

Sada Partizan na svom kontu ima 57 osvojenih bodova, a tabela izgleda ovako:

 

 

U to vreme i dalje nije odigran prvi evroligaški večiti derbi. Kasnije su bila na programu dva, a Crvena zvezda i Partizan ostvarili su po jednu pobedu.

Najveće pojačanje tima sa Malog Kalemegdana, Fakundo Kampaco i dalje nije bio u Zvezdi. Argentinac je stigao da dođe u Beograd krajem decembra, sačeka debi u Evroligi drugog marta, a zatim i posle nekoliko mečeva završi učešće u istom takmičenju. Sve to desilo se između dve pobede fudbalera Partizana u Humskoj.

Republika

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco

 

Kada su crno-beli savladali Novi Pazar, košarkaši Partizana su u Evroligi imali skor 3-4, a Zvezda 1-6. Dakle, dok se čekala pobeda fudbalera Partizana u Humskoj, četa Željka Obradovića ostvarila je 15 evroligaških trijumfa, dok je Zvezda stala na 14.

Novak Đoković je na ATP listi pred meč Partizan - Novi Pazar bio osmi teniser sveta sa 3.320 poena, pa je u međuvremenu stigao do prvog mesta na ATP listi, oborio rekord Štefi Graf po broju nedelja provedenih na vrhu i titulom na Australijan openu izjednačio se sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih grend slem trofeja. Zatim je Đoković ponovo pao sa vrha, pa se vratio na prvo mesto. Tek posle poslednjeg povratka fudbaleri Partizana slavili su u Humskoj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Rafael Nadal bio je drugi teniser sveta sa 5.820 bodova, a sada je na 14. mestu sa 2.715 poena. 

Milo Đukanović bio je na vlasti u Crnoj Gori, a u periodu između dve pobede Partizana u Humskoj izgubio je vrh države.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović

 

Kada se sve sabere i oduzme - navijači Partizana su dugo čekali na pobedu u Humskoj. Od 13. novembra 2022. do 05. aprila 2023. godine prošlo je previše vremena, te se "grobari" nadaju da se ovakve crne serije više neće ponavljati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading