VEČITI RIVALI I VEČITO PITANJE - KO JE USPEŠNIJI? Zvezda DOMINIRA u fudbalu, ali Partizan UZVRAĆA UDARAC gde niko ne očekuje!

Autor:

Sport

05.04.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona se polako bliži kraju u mnogim sportovima, videćemo da li će se više radovati "delije" ili "grobari".

VEČITI RIVALI I VEČITO PITANJE - KO JE USPEŠNIJI? Zvezda DOMINIRA u fudbalu, ali Partizan UZVRAĆA UDARAC gde niko ne očekuje!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, iza sebe imaju armiju navijača i kad god i u kom god sportu da se derbi igra, sa sobom donosi posebne emocije i tenzije.

Rivalstvo crveno i crno-belih poznato je u svakom kutku planete, a ko jednom dođe na derbi, u kom god sportu, ostaće mu uspomena za čitav život.

Nema sumnje da su Zvezda i Partizan najpopularniji timovi u Srbiji, a pitanje koje muči javnost u našoj zemlji je - koje sportsko društvo ove sezone ima više uspeha na domaćoj sceni? Da krenemo redom...

FUDBAL - TOTALNA DOMINACIJA ZVEZDE

Kada se gleda najvažnija sporedna stvar na svetu razlika je ove sezone ogromna. Crvena zvezde dominira, stigla je na korak od titule u Superligi, kao i do četvrtfinala Kupa gde će se sastati sa Napretkom u Kruševcu. 

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

 

Sa druge strane, Partizan proživljava jako teške trenutke i crno-beli brod tone neverovatnom brzinom ka samom dnu. U istorijskoj sezoni u kojoj prvak odlazi direktno u Ligu šampiona, a drugoplasirana ekipa Superlige u kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje, Partizan liči na sve osim na kvalitetan klub. Promenjena su tri trenera, a Igor Duljaj ima zadatak da spase što se spasti da, te da crno-bele sa četvrtog mesta, na kom se trenutno nalaze, vrati na drugo i obezbedi bar neku utehu navijačima.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

 

Podsetimo, u Kupu je Partizan takmičenje završio već na samom startu od Radničkog iz Sremske Mitrovice.

 

 

 

 

KOŠARKA - DRAMA TEK SLEDI

Dok je u fudbalu situacija jasna, u košarci nam uzbuđenja tek predstoje. Crvena zvezda osvojila je Kup Koraća gde je Partizan stao u polufinalu, upravo protiv večitog rivala.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

Ipak, crno-beli su lideri AdmiralBet ABA lige i deluje da će mirno privesti ligaški deo kraju, te da će sa čela tabele u plej-of što može biti ključno u borbi za titulu. Domaći šampionat tek treba da počne, a crno-beli su i u Evropi u sjajnoj poziciji, te su blizu plasmana u top osam fazu Evrolige.

 

 

 

 

 

 

ODBOJKA - PARTIZAN DRŽAO ČASOVE

Crno-beli stigli su do preokreta u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa, pa su posle poraza od Zvezde stigli do dve pobede i, možda neočekivanog, plasmana u polufinale.

Republika

Foto: Starsport

Odbojkaši Partizana

 

Čitavu seriju obeležile su velike tenzije, posebno kod trenera Nikole Matijaševića i Bojana Janića, a kao pobednici su na kraju izašli odbojkaši Partizana. Što se tiče takmičenja u Kupu, Partizan je stigao do trofeja, dok je Crvena zvezda eliminisana u četvrtfinalu.

 

 

 

 

 

RUKOMET - VEČITI DALEKO OD TITULE

Rukomet je sport u kom suvereno vlada novosadska Vojvodina.

Tim iz "srpske Atine" ima skor od 21 pobede i jednog poraza, te je ubedljiv lider šampionata, a deluje da su Partizan i Crvena zvezda daleko od titule.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

Crno-beli su trenutno četvrti, večiti rival je poziciju ispod, a Partizan ima šanse da se domogne trofeja u Kupu iz kog je Zvezda već ispala. Igraće rukometaši Partizana protiv pančevačkog Dinama u polufinalu te snovi o trofeju ipak i dalje traju.

 

 

 

 

VATERPOLO - CRVENO-BELI SVE IZNENADILI

Zvezda je sve iznenadila ove sezone i uspela je da stigne do trofeja u Kupu Srbije ispred favorizovanog Novog Beograda.

Republika

Foto: Starsport

Vaterpolisti Crvene zvezde

 

Što se šampionata tiče, upravo je Novi Beograd lider, a crveno-beli vaterpolisti ih prate, ali sa pet bodova zaostatka. Što se Partizana tiče, crno-beli su tek peti u plej-ofu, a u Kupu su stigli do polufinala.

 

 

 

 

Dakle, kada se sve sabere i oduzme situacija je sledeća - u fudbalu dominira Zvezda, košarka tek treba da donese prave borbe, u odbojci je Partizan bacio u senku večitog rivala, dok su u rukometu i vaterpolu crveno i crno-beli kadri da tek ponekad naprave neko iznenađenje i ispariraju Vojvodini, odnosno Novom Beogradu.

Šta nas čeka u završnicama sezona ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
MEZIMICA MORA BITI BOLJA

05.04.2023 16:27

SULTANOVO vreme