PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO KARTE: Partizan duguje skoro DEVET PUTA više od Crvene zvezde!

Autor:

Sport

26.03.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek države je izjavio da FK i KK Partizan zajedno duguju 26 miliona evra.

PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO KARTE: Partizan duguje skoro DEVET PUTA više od Crvene zvezde!

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je ovog jutra emisije "Novo jutro" na televiziji "Pink", a jedna od tema koje se dotakao bila je i dugovanja fudbalskih i košarkaških klubova Crvena zvezda i Partizan.

Kako sam kaže, vrlo često trpi uvrede na stadionima u Srbiji, a otkrio je i da to ne bi trebalo da bude tako, pošto "večiti rivali" u oba sporta imaju značajna dugovanja prema državi.

- Ja sam pogrešno mislio i danas ću da govorim nešto slobodnije. Mislio sam da to ima veze sa sportom, sa tim što ja ne krijem da navijam za Zvezdu. Valjda je normalno da ne krijete to i ne lažete svoj narod. Tajani navija za Juventus, Đorđa Meloni navija za Romu, u istoj su vladi, predsednik i potpredsednik i niko sa tim nema problem. Helmut Kol je navijao za Kajzeslautern, Džon Mejdžor za Čelsi i tako dalje. Ja sam mislio da to ima veze sa sportom zbog nešto većih uspeha Crvene zvezde - istakao je Vučić.

Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

On je zatim dodao i o kojim se ciframa tačno radi.

- Onda sam shvatio da to nije to. Onda sam pomislio, možda stvarno tu ima nešto. Kada pogledate, zajedno fudbalski i košarkaški klub Partizan, duguju državi dospelih poreskih obaveza 26 miliona evra. A FK i KK Crvena zvezda, zbog poslednje uplate fudbalskog kluba koja je bila značajna od 7.3 miliona evra, duguju, nešto manje od tri miliona evra. Onda sam p**er zato što navijačima onog kluba, ili delu navijača onog kluba, bar sam tako pomislio, zato što ih "puštamo" da ne plate, a ovi drugi moraju svi da plate. Vojvodina sada ima agilnu upravu i ona je, možda, i najzdraviji klub kod nas, kao i Čukarički i neki drugi privatni klubovi, iako ovo nije privatan klub - dodao je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (104)

Loading
Ana

26.03.2023 11:10

Tačno svaku cifru u glavi zna ne možete ga prevariti

Gaga

26.03.2023 13:20

@Ana - Naravno da se posten covek ne moze prevariti, sve se zna u cifru, ko i koliko duguje.

Ana

26.03.2023 11:11

Devet puta.. Neverovatno

Mirko

26.03.2023 11:11

Ne razumem kako neko ko dobro posluje može toliko da duguje državi.Sve bi to trebako privatizovati pa neka se snalaze pošto im svejedno država nije dobra.