POSLE NOVIH TRIJUMFA VEČITIH! Evo kako izgleda TABELA Evrolige! Partizan sada igra za OVO, Zvezda se nada ČUDU!

Autor:

Sport

25.03.2023

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana zabeležili su pobede u 30. kolu Evrolige pred svojim navijačima.

POSLE NOVIH TRIJUMFA VEČITIH! Evo kako izgleda TABELA Evrolige! Partizan sada igra za OVO, Zvezda se nada ČUDU!

Foto: Starsport

Ben Bentil na "večitom derbiju" u duelu sa Danteom Egzumom

Crveno-beli su posle preokreta savladali Baskoniju, dok je tim Željka Obradovića pregazio lidera Evrolige ekipu Olimpijakosa.

Ovom pobedom crno-beli su jednom nogom zakoračili u Top 8 fazu i trebalo bi čudo da se desi, pa da se ne nađu tamo.

Trijumf nad grčkim velikanom obezbedio je Partizanu da se do kraja bori za mesto, po kome će moći da "bira" rivale u završnici takmičenja.

Sa druge strane, Zvezda je dobila Baskoniju i sačuvala teorijske šanse da se nađe u četvrtfinalu.

Izabranici Duška Ivanovića, ipak, zavise od drugih, pa je neophodno da do kraja ligaškog dela sezone pobede sve četiri utakmice, a da se ostali rezultati poklope, kako bi, sa 17 pobeda mogli da se nadaju plasmanu u nokaut fazu.

Foto: Starsport

 

Partizanu je, međutim, pre okršaja sa Olimijakosom trebalo bar dve pobede da bi došli do "magične" cifre od 18 trijumfa. Tako, posle rušenja lidera Evrolige pred 20.000 "grobara", klub iz Humske je sa 17 uspeha širom "otvorio vrata " Top 8 faze.

Tako bi "parni valjak" već u narednom duelu 28. marta protiv Barselone, takođe u rasprodatoj Areni, imao priliku da osigura plasman u osam najboljih.

U prilog crno-belima išli su i drugi rezultati, odnosno, porazi direktnih konkurenata, Baskonije, Žalgirisa, ali i Valensije i Efesa. Upravo zbog toga, četa Željka Obradovića ima četiri meč lopte i treba joj samo jedna pobedu, a svaka preko toga znalila bi što bolje mesto u plej-of takmičenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading