TENISKA LEGENDA NEMA DILEMU: Alkaras je IMPRESIVNIJI od Novaka - on je NAJBOLJI igrač sveta!

Autor:

Sport

06.04.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni stručnjak ističe da i Đoković i Alkaras igraju na visokom nivou.

TENISKA LEGENDA NEMA DILEMU: Alkaras je IMPRESIVNIJI od Novaka - on je NAJBOLJI igrač sveta!

Foto: Profimedia.rs

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Srpski teniser Novak Đoković se od ovog ponedeljka vratio na prvo mesto ATP liste, nakon što je Karlos Alkaras doživeo poraz u polufinalu Mastersa u Majamiju.

Nakon samo dve sedmice na vrhu, Španac je morao da prepusti Novaku čelo tabele, a Srbin će tu ostati makar do kraja Mastersa u Madridu.

Patrik Muratoglu, poznati teniski trener, osvrnuo se na duele ove dvojice igrača, a istakao je da nema dilemu da je trenutno Novak Đoković najbolji teniser sveta.

- Najbolji igrač na svetu je uvek broj jedan, a to je Novak Đoković. Ako Alkaras bude prvi sutra, onda ćemo moći da kažemo da je to Alkaras. Mislim da je Karlos neverovatan igrač i nema sumnje da će godinama biti broj jedan. Ali trenutno, nemoguće je reći da Novak nije najbolji - kaže Muratoglu.

Foto: Tanjug/AP

Patrik Muratoglu, teniski trener

Dodao je i da će Srbin verovatno biti GOAT.

- Nije mogao da igra mnoge turnire zbog toga što nije vakcinisan, ali i dalje je tehnički broj jedan. Novak će verovatno biti GOAT. On je momak koji osvaja slemove već 15 godina. Pojavio se u vreme kada su Rafa i Rodžer osvajali bukvalno sve. Došao je, bio je u stanju da pobeđuje obojicu i postane prvi - dodao je Muratoglu.

Za kraj, dodao je ipak da je Alkaras impresivniji od Novaka, u smislu tenisa koji igra.

- Mislim da je Karlos impresivniji od Novaka u smislu tenisa koji igra. Ima veliku snagu, fizički je vrlo eksplozivan. Ima meku ruku. Razumem da ljudi već sada žele da stave Karlosa na vrh, ali on još nije tu - zaključio je Muratoglu.

Podsetimo, sledi Masters u Monte Karlu, gde će Novak pokušati da dođe do nove titule u Kneževini, dok će Alkaras taj turnir preskočiti zbog povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading