KONKURENCIJA NIKAD VEĆA: Poznato ko čeka Novaka - PAKAO za Đokovića u Monte Karlu!

Autor:

Sport

05.04.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser će morati da odigra svoj najbolji tenis, ako želi da osvoji titulu.

KONKURENCIJA NIKAD VEĆA: Poznato ko čeka Novaka - PAKAO za Đokovića u Monte Karlu!

Foto: Tanjug/AP

Organizatori Mastersa u Monte Karlu nikako nisu imali sreće, pošto su u istom danu od turnira u Kneževini odustali Rafael Nadal, Karlos Alkaras, Feliks Ože-Alijasim, kao i Pablo Karenjo-Busta.

Iako na prvi pogled deluje da je Novaku olakšan put do titule, kada se pogleda ostatak spiska učesnika, jasno se može zaključiti da to uopšte nije slučaj.

Kao glavni izazivač se ističe Stefanos Cicipas, koji brani titulu na ovom turniru. Nije bilo u formi na turnirima u Americi, ali je sada dobio dodatnih nedelju dana za pripremu, pa se od Grka očekuje da bude jedan od pretendenata na tron.

Osim njega, tu je i Danil Medvedev, koji trenutno igra tenis karijere. Osvojio je četiri od poslednjih pet turnira na kojima je učestvovao, pa je jasno da u Monako stiže sa ogromnim samopouzdanjem. Ipak, poznato je da Rus ne voli šljaku, pa se postavlja pitanje koliko Danil zapravo može da pruži na predstojećem Mastersu.

Priliku će vrebati i Kasper Rud, koji igra sezonu za zaborav, ali je njemu šljaka omiljena podloga, pa Norvežanin, trenutno peti teniser sveta, nikome neće biti lak zadatak. Tu je i Saša Zverev, koji polako hvata zalet nakon povrede koja ga je pola godine držala van terena, a nikako ne treba zaboraviti ni Janika Sinera, finalistu turnira u Majamiju, koji se ove godine istakao kao predvodnik mlade generacije, zajedno sa Alkarasom.

Kada se na ovo dodaju već poznati šljakaši, kao i Andrej Rubljov, Holger Rune, ali i ostali teniseri iz vrha, jasno je da nas u Kneževini čeka spektakl.

Masters u Monte Karlu počinje 9. aprila, a finale je zakazano za nedelju, 16. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading