NEZAPAMĆEN ŠOK U TENISU: Velika SMENA na vrhu ATP liste!

Autor:

Sport

05.04.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelo karavana izgleda drugačije nego ikad.

NEZAPAMĆEN ŠOK U TENISU: Velika SMENA na vrhu ATP liste!

Foto: ST/N. Mutić

Srpski teniser Novak Đoković vratio se od ovog ponedeljka na prvo mesto ATP liste, nakon što Karlos Alkaras nije uspeo da odbrani titulu na Mastersu u Majamiju.

Posle Australijan opena je Novak postao ponovo najbolji na svetu, Španac je uspeo da ga smeni na dve nedelje, ali su sada stvari ponovo onakve kakve i treba da budu. Ipak, ostatak liste je čudniji i drugačiji nego ikad.

Mesto u deset najboljih na svetu je u prethodnih par nedelja izgubio i Rafael Nadal, koji tu grupu nije napuštao preko 18 godina, još od davne 2005.

Na najnovijoj ATP listi, Đoković je sa punih 35 čak devet godina stariji od sledećeg najstarijeg člana Top 10 grupe, a to je Danil Medvedev, rođen 1996. godine. Ovo je najveća razlika u godinama između najstarijeg i prvog sledećeg tenisera, koji je u tom trenutku među deset najboljih.

Takođe, neverovatan je podatak koliko su godina imali svi ostali članovi trenutno najbolje desetorke u tenisu, kada je Novak posle Vimbldona 2011. godine prvi put postao prvi teniser sveta.

Naime, drugoplasirani Alkaras je tada imao svega osam godina, isto koliko i Rune, Siner je imao devet, Ože-Alijasim 11, Cicipas i Rud po 12, Rubljov i Fric 13, dok je drugi najstariji Medvedev imao svega 15.

Jednostavno, svi mogu da se menjaju pri vrhu karavana, očigledno je da je došlo do smene generacija i da mlađe snage uzimaju primat, ali je samo Novak konstatno tu, što dodatno govori o njegovoj veličini.

Priliku da dodatno uveća prednost u odnosu na Alkarasa Novak će imati već naredne sedmice, kada ga očekuje Masters turnir u Monte Karlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading