KATASTROFA ZA NADALA: Španac saznao UŽASNE vesti - ovo LOŠE utiče i na Novaka!

Autor:

Sport

20.03.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike promene u samom vrhu svetskog tenisa.

KATASTROFA ZA NADALA: Španac saznao UŽASNE vesti - ovo LOŠE utiče i na Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal ispao je iz Top 10 na ATP listi posle čak 18 godina, čime je došao kraju niz od 912 uzastopnih nedelja tokom kojih je Rafa bio član najbolje desetorke.

Nadal je ovu godinu započeo kao broj dva na svetu, ali je već u Australiji usledio veliki gubitak bodova, pošto je ispao već u drugoj rundi, za razliku od prethodne sezone kada je osvojio titulu u Melburnu.

Španac se tada povredio, što je zatim uslovilo i da propusti turnire u Akapulku, gde je branio 500 bodova, odnosno titulu, a nije ga bilo ni u Indijan Velsu, gde je branio prošlogodišnje finale i još 600 ATP bodova.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal posle ispadanja sa Australijan opena

Nakon gubitka svih ovih poena, Rafael Nadal se od ovog ponedeljka nalazi na čak 13. mestu ATP liste, a u leđa gleda teniserima poput Kamerona Norija, Tejlora Frica, Holgera Runea...

Ova vest je svakako loša za Nadala, ali i za Novaka Đokovića. Naime, turneja na šljaci se sve više bliži, a samim tim što će Nadal biti na tim turnirima veći nosilac, povećava se i šansa da se ova dvojica slavnih tenisera sretnu već u ranijoj fazi nekog od prestojećih Mastersa, ili na Rolan Garosu, što svakako nijedan od njih ne bi voleo.

Podsetimo, Rafa je rekorder po broju nedelja provedenih u Top 10 na svetu, pošto je u toj grupi igrača bio čak 912 nedelja, 123 više od Džimija Konorsa, koji je trenutno drugi. Apsolutni rekorder je Martina Navratilova, koja je među najboljih deset bila čak 1.000 nedelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading