SMENA NA VRHU ATP LISTE: Đoković ponovo GUBI prvo mesto?

Autor:

Sport

04.03.2023

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin može da uskoro postane svetski broj dva.

SMENA NA VRHU ATP LISTE: Đoković ponovo GUBI prvo mesto?

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Novak Đoković nije uspeo da osvoji titulu na turniru u Dubaiju, pošto je u polufinalu poražen od Rusa Danila Medvedeva sa 2:0.

Ipak, Đoković će zaraditi 180 bodova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jer je prošle godine ispao na samom startu turnira posle poraza od Jiržija Veselog, pa će sada imati ukupno 7.160 bodova.

Na drugoj poziciji ATP liste će se nalaziti Španac Karlos Alkaras, koji je osvojio titulu u Rio de Žaneiru, dok je u finalu turnira u Buenos Airesu poražen, a zbog povrede je odlučio da preskoči Akapulko, za koji je bio prijavljen.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Situacija na ATP listi je jasna. Novak ima 380 bodova više od španskog igrača, što znači da postoji šansa da ga mladi Alkaras svrgne sa trona posle turneje u Americi, pod uslovo da Novak propusti i Indijan Vels i Majami zbog toga što nije vakcinisan.

Ukoliko to bude slučaj, "Karlitos" će imati jednu šansu da svrgne Novaka sa trona, a to je da osvoji oba Mastersa koja će biti odigrana u Americi.

Prošle sezone je na jednom trijufmovao, dok je na drugom poražen u finalu, tako da je maksimalan broj novih bodova koje može da osvoji 400, što bi mu bilo tačno dovoljni da pretekne srpskog igrača na vrhu liste.

Ipak, Alkaras muči muku sa povredom, očigledno je da nije u formi u kojoj je bio prošle sezone, pa je teško očekivati da će uspeti da osvoji oba turnira u okviru "Sanšajn dabla", a pogotovo kada se uzme u obzir forma u kojoj se trenutno nalazi Danil Medvedev, koji je uspeo da osvoji dva turnira u nizu, a ima šansu i za treći, ukoliko u finalu Dubaija pobedi Andreja Rubljova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading