NADAL U SUZAMA: Španac OČAJAN - sve bliži totalnom KRAHU!

Autor:

Sport

27.02.2023

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova sezona nikako ne ide na dobro za velikana svetskog tenisa

NADAL U SUZAMA: Španac OČAJAN - sve bliži totalnom KRAHU!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal nastavio je da pada na ATP listi i trenutno se nalazi na osmom mestu, na listi koja je izašla ovog ponedeljka.

Nadal je ovu godinu počeo kao drugi igrač sveta, ali su ga povreda kuka i ispadanje u drugom kolu Australijan opena očigledno omeli u nastavku, pa Španca već duže nema na terenu

Nadal je u međuvremenu izgubio 500 poena, koje je osvojio nakon što je prethodne sezone osvojio turnir u Akapulku, pa mu je ovo najlošiji plasman još od januara 2017. godine.

Rafa je član Top 10 od 2005. godine, kada je među najbolje na svetu ušao trijumfom u Barseloni, posle pobede nad Huanom Karlosom Fererom, a od tada, pa sve do danas, nije napuštao prvih deset na ATP listi.

Ipak, čini se da je ta mogućnost sada vrlo moguća.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal posle poraza na AO

Ukoliko ne bude igrao na mastersu u Indijan Velsu, gde brani finale, izgubiće još 600 poena, a treba istaći da trenutno ima samo 250 bodova više od Huberta Hurkača, koji je na 11. poziciji.

Na šljaci nema previše poena da brani, svega 270 pre Rolan Garosa, ali se čini da bi do početka turneje na zemljanoj podlozi, Nadal vrlo lako mogao da ispadne iz prvih 10.

Podsetimo, Nadal je rekord u broju sedmica u Top 10 oborio 2020, kada je prestigao Džimija Konorsa (789). Sada je Španac na 910 nedelja.

Sledeći, onaj apsolutni rekord, drži Martina Navratilova, koja je 1.000 nedelja bila u Top 10 na WTA listi.

Podsetimo, Novak Đoković je oborio apsolutni rekord u broju sedmica na vrhu (378), koji je do ovog ponedeljka bio u rukama Nemice Štefi Graf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Miša

03.03.2023 22:07

Biće to velika mina u ranoj fazi turnira za vodece igrace,ako ispadne iz prvih 10.