NOVAK HLADI ŠAMPANJAC! Đoković OSTAJE prvi na svetu, poznato i do kada SIGURNO drži tron!

Autor:

Sport

01.03.2023

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlične vesti za srpskog tenisera.

NOVAK HLADI ŠAMPANJAC! Đoković OSTAJE prvi na svetu, poznato i do kada SIGURNO drži tron!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković dosta se mučio na startu turnira u Dubaiju, pa je tek posle tri seta uspeo da sruši otpor Čeha Tomaša Mahača, 130. igrača planete (6:3, 3:6, 7:6).

Dva sata i 27 minuta igre bilo je potrebno Noletu da zakaže okršaj sa Holanđaninom Talonom Griksporom koji je na startu turnira savladao Konstanta Lestjena iz Francuske. I pored toga što se mučio, Novak je izvojevao pobedu, ali je dobio još odličnih vesti.

Karlos Alkaras povukao se sa turnira iz Akapulka, te će Nole sasvim sigurno ostati prvi teniser sveta i posle Dubaija. Đoković ostaje na prvom mestu najmanje do 20. marta i to znači da će sigurno provesti 380 nedelja na tronu!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Čak ni ako Srbin ne zaigra u Indijan Velsu matematički niko ne može da ga prestigne, a razlog je jasan. Alkaras je prošle godine ispao u polufinalu Indijan Velsa što znači da će pred početak turnira izgubiti sve te poene, tako da bi prvo mesto mogao da preuzme ako osvoji taj Masters, znači kada se ovaj turnir tek završi.

Ako bi Đoković nastavio sa pobedama u Dubaiju, te osvojio ovaj turnir, Alkaras bi šansu da se vrati na tron dobio tek u Majamiju. Kada bi Novaku dozvolili da se takmiči u Sjedinjenim Američkim Državama nema sumnje da bi on na tronu proveo još dosta vremena, ali o tome će se razgovarati tek kada se ti turniri približe i kada američke vlasti donesu konačnu odluku o njegovom ulasku u ovu zemlju.

Što se samog Alkarasa tiče, on je otkrio da se iz Akapulka povukao zbog povrede.

Nažalost, neću moći da igram u Akapulku. Istegao sam zadnju ložu na desnoj nozi i nekoliko dana neću moći ni ida treniram. Moram da razmišljam o oporavku i da se pripremam za nastavak sezone. Nadam se da se uskoro vidimo - istakao je Alkaras posle povlačenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dalibor

01.03.2023 10:39

Pa Novak ako osvoji Dubai ide na 700bodova više od Alkarasa, a on brani 360 bodova na Indijan Velsu i titulu u Majamiju, tako da ako Nole osvoji Dubai Alkaras ni matematicki ne može da ga pretekne čak i sa obe titule u Americi.