SRBIJO, BUDI PONOSNA: Novak Đoković je od danas ZVANIČNO najbolji teniser u istoriji!

Autor:

Sport

27.02.2023

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole stigao do vanserijskog podviga.

SRBIJO, BUDI PONOSNA: Novak Đoković je od danas ZVANIČNO najbolji teniser u istoriji!

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Nadal, Federer

Srpski teniser Novak Đoković započeo je svoju 378. nedelju na vrhu ATP liste, čime je postao najbolji igrač u istoriji "belog sporta" po ovom parametru.

Nole je ovog jutra pretekao legendarnu Štefi Graf, koja je tokom svoje bogate karijere sakupila 377. nedelja kao svetski broj 1.

O dominaciji Srbina muškim tenisom svedoči i podatak da je prvi naredni igrač, Švajcarac Rodžer Federer, stigao tek do broja 310, a trećeplasiran na ovoj listi je Pit Sampras sa 286.

 

 

Španac Karlos Alkaras imao je priliku da se odbranom titule u Riju izjednači sa Đokovićem na čelu ATP liste sa po 6.980 bodova, ali je drugi reket sveta poražen u dramatičnom finalu od Britanca Kamerona Norija rezultatom 5:7, 6:4, 7:5, posle preokreta.

Treći je finalista Australijan opena Grk Stefnos Cicipas sa 5.805 poena, dok Španac Rafael Nadal zauzima tek osmu poziciju sa 3,315 ATP bodova.

Brojni teniski kritičari mišljenja su da je Srbin, zahvaljujući najnovijem rekordu, "zacementirao" status najboljeg ikada u tzv. GOAT trci sa Federerom i Nadalom, budući da je i u ostalim najvažnijim mernim kategorijama ispred, ili bar izjednačen sa njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Вера

27.02.2023 07:11

Браво бре Срби не!

Ivana

27.02.2023 08:16

Bravo Nole, da si nam ziv i zdrav!!