HLADAN TUŠ ZA NOVAKA: Đoković ostaje bez prvog mesta na ATP listi?

Autor:

Sport

12.02.2023

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za najboljeg srpskog tenisera.

HLADAN TUŠ ZA NOVAKA: Đoković ostaje bez prvog mesta na ATP listi?

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Novak Đoković, trenutno prvoplasirani teniser sveta, vrlo lako bi uskoro mogao da ostane bez tog zvanja, ukoliko mu se ne odobri ulazak u SAD.

Srpski igrač je nakon maestralno odiganog Australijan opena zaseo na prvo mesto na listi, na kojoj trenutno ima 7.070 bodova, što je za 340 više od Karlosa Alkarasa, koji ima 6.730.

Ipak, sada vrlo lako može da se desi da Novak nakon američke turneje ostane bez prvog mesta, ukoliko mu vlasti ne odobre ulazak u SAD. Jasan je stav organizatora turnira, posebno u Indijan Velsu, gde bi žarko želeli da se Novaku odobri ulazak u zemlju, ali čini se da su Đokovićeve šanse da igra na ovom Mastersu, kao i onom u Majamiju, izuzetno male.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je 374 nedelje na prvom mestu ATP liste

Ukoliko ne bude učestvovao, trojica igrača se nalaze u redu da svrgnu Novaka sa prvog mesta na ATP listi.

Prvi je svakako Karlos Alkaras. On će nastupiti u Buenos Airesu, gde može da osvoji 250 bodova, što mu neće doneti pomeranje na listi. Ipak, čak i da Đoković učestvuje na turniru u Dubaiju, na koji je trenutno prijavljen, Španac će vrlo lako moći da pretekne Đokovića, ukoliko bude dobro igrao u Americi. 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras je sa 19 godina najmlađi broj 1 u istoriji

Alkaras brani 500 bodova u Riju, ali posle toga samo 360 u Akapulku i Indijan Velsu, pa je jasno da će dobrim nastupima na tim turnirima Alkaras biti u velikoj šansi da postane prvi igrač sveta.

Šansu će imati i Stefanos Cicipas, koji trenutno kasni 875 bodova za Đokovićem. Grk će igrati u Roterdamu, gde brani 255 poena, a zatim će i on igrati u Akapulku, odnosno Indijan Velsu, pa se i on nada prvom mestu. Za tako nešto će mu trebati dobri nastupi na ovim turnirima.

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas je u Melburnu propustio šansu da postane broj 1

Za kraj, priliku ima i Norvežanin Kasper Rud, koji je trenutno 4. na svetu. On isto brani mali broj bodova, ali će mu trebati vrhunski nastupi u Meksiku i Americi, odnosno da Đoković ozbiljno podbaci u Dubaiju, kako bi mogao da se nada liderskoj poziciji.

Bilo kako bilo, jasno je da u narednom periodu ne zavisi previše od Đokovića, ali je za njega najbitnije da je ostvario primarni cilj u januaru, a to je trofej na Australijan openu. Što se tiče prvog mesta na ATP listi, Đoković će, ako nastavi sa dobrim igrama, gotovo sigurno postati prvi na svetu, ukoliko bude igrao na US openu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
Goran

13.02.2023 11:26

Katastrofalan tekst. Potpun promašena tema a bitno je da ste stavili bombastičan naslov... Svi dobro znamo šta je Novaku sada bitno i takodje smo svi upoznati sa situacijom vezanom za ulazak Novaka u Ameriku. Pozdrav!

aleksk

13.02.2023 13:44

@Goran - A sta si ocekivao od ovako debilnih "novinara"!!!

CETNIK

13.02.2023 23:15

VI BI MOGLI DA PRESTANETE DA PAPATE GOVEDINU MOZE DAVAM POZLI

Cvrc

14.02.2023 07:54

Može da udje u Ameriku preko Kanade bez vakcine...