GORI NEBO IZNAD BRAZILA, PRIZOR ZA NEVERICU: Statuu Hrista Spasitelja pogodio GROM! (FOTO)

Autor:

Svet

12.02.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bljesak je udario u glavu statue i pretvorio skulpturu u božansku figuru!

GORI NEBO IZNAD BRAZILA, PRIZOR ZA NEVERICU: Statuu Hrista Spasitelja pogodio GROM! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Statua Hrista Spasitelja je najveći prikaz Isusa na svetu i nalazi se na više od 2000 stopa iznad Ria na vrhu brda Korkovado.

U trenutku koji oduzima dah, statuu Isusa Hrista od 100 stopa koja se nadvija nad Rio de Žaneirom pogađa grom! Zapanjujući prizor snimljen je tokom oluje koja je u petak pogodila obalu Brazila. Bljesak je udario u glavu statue i pretvorio skulpturu u božansku figuru, prenosi Ndtv.com.

Zapanjujući prizor nad nebom iznad Ria uslikao je Fernando Braga, koji je fotografije podelio na svom Instagram nalogu, uz opis:

- Božanska munja! Petak je!

Neverovatni prikaz Hrista odmah je postao viralan na društvenim mrežama.

Dok na Instagramu broji više od 63.000 lajkova, na Tviteru su fotografije pregledane preko 20 miliona puta.

U odeljku za komentare, jedan korisnik je napisao:

- U ovom trenutku je to Zevs ili Tor. Šalu na stranu, ovo je događaj koji se često ponavlja, budući da je najviša tačka, samo je sreća da neko ukači da  fotografiše u pravo vreme.

Drugi je imao sličnu reakciju oduševljenja, te dodao samo jedno: Vau!

Treba naglasiti i da je statua Hrista Spasitelja najveći prikaz Isusa na svetu i stoji na više od 2000 stopa iznad Ria, na vrhu brda Korkovado. Statua, koja je 2007. godine proglašena za jedno od sedam novih svetskih čuda, napravljena je od 700 tona armiranog betona.

Ova skulptura je, nažalost, i u prošlosti pretrpela udarac groma. Kako prenosi Bi-Bi-Si, još 2014. godine grom je oštetio palac ikone, nakon čega je izvršena restauracija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading