MORA SE GARANTOVATI ČASNOST I POŠTENJE: Zelenski smenio JOŠ jednog iz svojih redova, EU saopštila - rešite korupciju, pa ćete biti u evropskom bloku!

Autor:

Svet

12.02.2023

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija je ranije saopštila da je rešavanje korupcije jedan od uslova da se Ukrajina priključi evropskom bloku.

MORA SE GARANTOVATI ČASNOST I POŠTENJE: Zelenski smenio JOŠ jednog iz svojih redova, EU saopštila - rešite korupciju, pa ćete biti u evropskom bloku!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u subotu da je izdao ukaz kojim se smenjuje zamenik komandanta Nacionalne garde Ruslan Dzjuba i dodao da će njegovo nastojanje da "pročisti" vladu biti nastavljeno, preneo je Rojters.

Prethodnih nedelja smenjeno je nekoliko desetina državnih zvaničnika, a počele su i obimne istrage o počinjenim krivičnim delima pojedinaca.

Evropska unija je ranije saopštila da je rešavanje korupcije jedan od uslova da se Ukrajina priključi evropskom bloku, prenosi Tanjug.

Kada je reč o smenjivanju Dzjube, u ukazu se ne navode razlozi za smenu. Zelenski, koji je naglasio da je važno da se pročisti ministarstvo odbrane, nije pominjao Dzjubu u dnevnom video obraćanju.

Umesto toga, dodaje britanska novinska agencija, rekao je da se susreo sa zvaničnicima ministarstva odbrane i predstavnicima zakona kako bi razgovarao o načinima da se zaštite državne institucije od unutrašnjih ili spoljašnjih pokušaja da se smanji njihova efikasnost.

Što se tiče "čistke" koja je u toku, Zelenski je rekao da se ne radi samo o epizodnim dešavanjima ili kriminalnim procedurama.

- Država će nastaviti da modernizuje svoje institucije. Mora se garantovati časnost i poštenje državnih struktura - rekao je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Džonko

06.03.2023 14:25

Pa ovo je revija gluposti i bezstidnosti... Čovek lagano priča o ljudskosti, poštenju i časti... Ha, haaa. Pa pogledajte sve što je radio i izjavljivao dok ga nisu Ameri doveli na vlast i dok nisu pokrenuli ceo ovaj planirani cirkus da bi pogčinili Evropu i razbili Rusiju sve zarad resursa u Sibiru... Zelenski je po profesiji komičar a takve su mu i izjave... Komične