NOVAK MOŽE DA ODAHNE: Španija u suzama zbog POVREĐENOG Alkarasa!

Autor:

Sport

27.02.2023

00:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okončano "čudo" finale u Brazilu.

NOVAK MOŽE DA ODAHNE: Španija u suzama zbog POVREĐENOG Alkarasa!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaras

Španski teniser Karlos Alkaras nije uspeo da odbrani titulu na turniru u Rio de Žaneiru porazom u finalu od Britanca Kamerona Norija rezultatom 2:1.

Meč je trajao dva časa i 45 minuta, a po setovima je bilo 5:7, 6:4, 7:5.

As iz Mursije je izgubljenim finalom propustio priliku da se izjednači sa Srbinom Novakom Đokovićem na čelu ATP liste (6.980 bodova), mada bi zbog slabijeg učinka na grend slemovima zadržao status svetskog broja 2.

Španac je prvi period igre rešio u svoju korist zahvaljujući brejku koji je napravio u 12. gemu, iskoristivši svoju drugu set loptu na Norijev servis.

 

 

Na krilima stečene prednosti, Alkaras je furiozno poveo sa 3:0 u drugom setu, ali se britanski igrač volšebno vratio i preokrenuo na 4:3, uz oduzet servis viška. 

Na kraju je bilo 6:4 za Norija, koji je izborio treći interval igre.

Španski igrač je imao velike probleme sa povredom, ali se nije predavao. Britanac je vodio sa 3:2, uz brejk, te se činilo da sigurno korača ka tituli.

Karlos ni tada nije odustajao, izvršio je pritisak na protivnika, pogađao neke neverovatne lopte preokrenuvši na 4:3.

 

 

Drama je nastavljena sve do 11. gema, koji je bio maratonski, kada je Kameron oduzeo servis protivniku, a potom rutinski odservirao za pobedu i osvajanje turnira iz serije 500.

Podsećanja radi, prošlogodišnje finale Rija pripalo je Alkarasu, koji je tada bio bolji od Argentinca Dijega Švarcmana sa 2:0 (6:4, 6:2).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading