U OHRIDU JE PORAŽENA PRIŠTINA: Najveći mrzitelj Srba Voker pobesneo - formiranje ZSO je velika greška

Autor:

Vesti

20.03.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica Srba i ratni profiter, Vilijam Voker, nije zadovoljan epilogom pregovora u Ohridu

U OHRIDU JE PORAŽENA PRIŠTINA: Najveći mrzitelj Srba Voker pobesneo - formiranje ZSO je velika greška

Foto: Youtube/VoA

„Mislim da je ovo velika greška“, rekao je bivši šef Verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker u razgovoru za Insajder o obavezi datoj u Ohridu da Kosovo „odmah počne“ sa primenom člana 7.

Osnovni sporazum gde se srpskoj zajednici „obezbeđuje odgovarajući nivo samoupravljanja“ u skladu sa prethodnim relevantnim sporazumima o dijalogu, koji uključuje i ZSO.

Voker kaže da bi bilo "izuzetno kritično" da Kosovo potpiše osnivanje ZSO u okviru sporazuma koji ne sadrži međusobno priznanje Kosova i Srbije.

Između ostalog, kritičan je i prema međunarodnoj zajednici koja gura pitanje Asocijacije.

Republika

Foto: Youtube/VoA, https://www.gazetaexpress.com

 

 

"Ovo pitanje Asocijacije srpske zajednice ili nešto slično za mene je prelomnica. Bio bih veoma kritičan da je Kosovo potpisalo. Mislim da je to velika greška. Čak i za EU ​​koja je ovo prva gurnula. Za mene uopšte nema smisla davati još više posebnih prava manjinskoj zajednici, koja već ima više od udela u manjinskim pravima, više nego u bilo kojoj zemlji u Evropi za koju ja znam. Spremna za svet“, rekao je Vilijam.

Upitan da li je lažni premijer Kosova Aljbin Kurti "imao drugog izbora", jer je to jedan od najstrožih američkih zahteva, Voker ponovo smatra da je greška odlagati ovo pitanje.

„Nisam imao priliku da razgovaram sa Eskobarom ili bilo kim iz američke vlade o ovome, ne znam šta se krije iza toga, da se zalažu za ovo, jer kao što ste rekli, ja lično ovo doživljavam kao greška da se umeša u tako nešto.

Ali, znam da se to gura pre, ka Kosovu, prema Kurtijevoj vladi, da se ovo prihvati, a ja kažem da bi bila greška da se to uradi“, rekao je bivši Voker.

Na opasku Insajdera da je zapravo sam tzv. kosovski premijer bio taj koji je "najviše želeo" da ovaj sporazum bude potpisan i postane pravno obavezujući sporazum za strane, Voker kaže da ne razume njegov stav.

"Nisam siguran da razumem Kurtija kada kaže da želi da to potpiše. Ako tu nema priznanja, vidim da je greška da to potpiše", zaključio je on.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading