ĐOKOVIĆ TONE SVE DUBLJE: Novak doživeo NOVI UDARAC!

Autor:

Sport

21.03.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as polako prepušta mesto mladim snagama.

ĐOKOVIĆ TONE SVE DUBLJE: Novak doživeo NOVI UDARAC!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaras je iskoristio činjenicu da Novak Đoković nije dobio izuzeće i da ga zbog toga nije bilo na Mastersu u Indijan Velsu, pa je trijumfom u finalu protiv Danila Medvedeva (2:0) ponovo zaseo na čelnu poziciju ATP liste.

Mladi Alkaras je tu bio već nakon osvajajanja prošlogodišnjeg US opena, Novak se vratio na lidersku poziciju posle osvajanja trofeja u Melburnu, ali se tu zadržao samo do Indijan Velsa, pošto je Španac opet predvodnik karavana.

Ono što je posebno impresivno je da je "Karlitosu" ovo već osma titula u karijeri, iako i dalje nema napunjenih 20 godina. Bolji od njega je samo sunarodnik Rafael Nadal, koji je pre svog 20. rođendana osvojio čak 16 titula, dok se iza njih Novak Đoković, koji je u tom uzrastu skupio "samo" pet titula.

Jasno je da ova statistika svakako ne interesuje Novaka, ali je jasan pokazatelj da je srpski as dobio još jednog ozbiljnog protivnika na zalasku karijere, koji će mu sigurno otežati situaciju na Masters turnirima, ali i na grend slemovima.

Ipak, ono što Alkarasove navijače ne može da raduje je činjenica da je prvi aktuelni prvi teniser sveta već počeo da se povređuje, a u kombinaciji sa tim da mu stil igre dosta podseća na Rafaela Nadala, očigledno je da bi na zalasku karijere Karlos mogao da ima ozniljnijih problema sa svojim telom, baš kao Rafa sada.

Podsetimo, Alkaras jeste pretekao Đokovića na ATP listi, ali da bi ostao na vrhu moraće da osvoji i predstojeći Masters u Majamiju, ili će Srbin za dve nedelje ponovo biti prvi na listi tenisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading