NOVAK OSTAJE BEZ PRVOG MESTA? Đoković NE IGRA tokom cele sezone na šljaci!

Autor:

Sport

11.03.2023

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška situacija za našeg tenisera.

NOVAK OSTAJE BEZ PRVOG MESTA? Đoković NE IGRA tokom cele sezone na šljaci!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser, koji je trenutno na prvom mestu ATP liste, nije otputovao u Ameriku, pošto mu tamošnje vlasti nisu odobrile izuzeće koje je Novak tražio kako bi učestvovao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Zbog toga Novaka Đokovića nećemo na terenu gledati sve do Mastersa u Monte Karlu, koji počinje 9. aprila, što znači da će naš igrač vezati više od mesec dana bez ijednog zvaničnog meča.

Nakon toga, Novaka ćemo verovatno gledati na Srpska openu, koji se ove godine održava u Banjaluci, gde će našem asu najveći rivali za titulu biti Gael Monfils i Sten Vavrinka, a očekuje se i dolazak Andreja Rubljova, prošlogodišnjeg pobednika iz Beograda.

Zatim će naš teniser gotovo izvesno propustiti Masters u Madridu, koji počinje 26. aprila, a poslednji pripremni turnir će mu biti Masters u Rimu, gde Đoković brani titulu osvojenu prošle godine.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Ako sve prođe po planu, Srbin će igrati na tri pripremna turnira, a kao kuluminacija sezone na šljaci će biti Rolan Garos, čiji je početak ove sezone zakazan za 28. maj. Propustiće Madrid, kao i Barselonu, koja se igra u isto vreme kao i turnir u Banjaluci, ali je u pitanje turnir iz kategorije 500.

Srpski teniser brani titulu u Rimu, finale u Banjaluci, dok će najveću priliku da popravi bodovni saldo imati u Monte Karlu, gde je prošle sezone poražen na startu od Alehandra Davidoviča Fokine.

To automatski znači da će prvo mesto na ATP listi postati dostupno za određene Novakove izazivače, ali će morati da odigraju perfektno na šljaci, ako žele na čelo karavana. Karlos Alkaras brani titule u Barseloni i Madridu, ali je u Monte Karlu ispao već u drugom kolu, dok u Madridu nije učestvovao, pa deluje da će on biti najveći izazivač Đokoviću.

Drugi izazivač može biti Stefanos Cicipas, ali on brani titulu u Monaku, finale u Rimu, kao i polufinale u Madridu i četvrtifnale Barselone, pa dleuje da će morati da bude perfektan, ukoliko želi na prvo mesto. Osim njih dvojice, Danil Medvedev takođe može da iznenadi, pogotovo jer brani vrlo malo bodova iz prošle sezone, ali znajući koliko Rus voli šljaku, takav rasplet ne deluje realno.

Svakako, Novak je više puta izjavio da mu prvo mesto na  ATP listi više nije prioritet, već osvajanje grend slemova, tako da će vrlo verovatno Srbin da naredni period iskoristi da se najbolje moguće pripremi za Rolan Garos, gde može doći do 23. najveće titule, čime bi se osamio na prvom mestu večne liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading