NOVI ŠOK U KNEŽEVINI: Povukao se i Alkaras - zbog povrede UGROŽEN nastup na Rolan Garosu?

Autor:

Sport

04.04.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak dan za organizatore Mastersa u Monte Karlu.

NOVI ŠOK U KNEŽEVINI: Povukao se i Alkaras - zbog povrede UGROŽEN nastup na Rolan Garosu?

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaras

Samo nekoliko desetina minuta nakon što se sa turnira u Monaku povukao Rafael Nadal, na isti potez se odlučio i Karlos Alkaras, trenutno drugi teniser sveta.

Nakon odlične turneje po Americi, gde je uspeo da osvoji titulu u Indijan Velsu, odnosno polufinala u Majamiju, Španac je odlučio da propusti turnir na kom je u karijeri igrao samo jednom, i to prošle godine, kada je već u drugom kolu poražen od Sebastijana Korde.

Kao razlog je naveo fizičku nelagodnost, zbog koje je posetio i doktora, a ovo će svakako zabrinuti njegove fanove pred nastavak sezone na šljaci, čiji vrhunac počinje 28. maja, kada startuje Rolan Garos.

- Posle dva meseca u inostranstvu, srećan sam što se vraćać kući, ali tužan što sam poslednji meč u Majamiju završio uz fizičku nelagodnost. Nakon što sam posetio doktora u Mursiji i bio na pregledima, neću moći moći da idem u Monte Karlo i započnem turneju na šljaci - saopštio je Alkaras.

Ovo je ozbiljan udarac za španske navijače, jer su u samo dvadesetak minuta ostali bez prilike da navijaju i za Nadala i za Alkarasa. Ipak, njihovim odsustvom, otvara se šansa za Novaka Đokovića da dosta lakše stigne do titule u Monte Karlu.

Kao glavna konkurencija izdvajaju se Saša Zverev, Kasper Rud, Janik Siner, ali i Stefanos Cicipas, koji brani titulu od prošle godine, kada je u finalu savladao Alehandra Davidoviča Fokinu sa 2:0.

Biće zanimljivo videti koliko može Danil Medvedev, koji se nalazi u životnoj formi, ali je poznato da je šljaka podloga na kojoj se najslabije snalazi.

Masters u Monte Karlu počinje 9. aprila, a finale je zakazano za 16. april

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading