KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Rafael Nadal se POVUKAO sa turnira!

Autor:

Sport

04.04.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac se i dalje nije oporavio od povrede zadobijene na Austalijan openu.

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Rafael Nadal se POVUKAO sa turnira!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na Mastersu u Monte Karlu, saopštio je legendarni igrač.

- Zdravo svima, još uvek nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou. Neću moći da igram na jednom od najvažnijih turnira u karijeri, Monte Karlu. Još nisam u poziciji da igram, nastavljam proces oporavka i nadam se skorom povratku - saopštio je Nadal.

Podsetimo, Rafa je doživeo povredu još u meču drugog kola Australijan opena, u meču sa Mekenzijem Mekdonaldom, kada je doživeo poraz od 3:0.

Nakon toga, Španca nismo videli ni na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, a delovalo je da će se "kralj šljake" ipak pojaviti na prvom Mastersu u sezoni na zemljanoj podlozi. Ipak, to očigledno neće biti slučaj, pa se postavlja pitanje da li ćemo slavnog igrača gledati i na Rolan Garosu, koji startuje 28. maja.

Odsustvom Nadala, povećavaju se šanse ostalim teniserima da stignu do titule u Kneževini, a svakako je da će među glavnim kanidatima za trofej biti Novak Đoković i Karlos Alkaras, ali i Saša Zverev, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, a možda i Danil Medvedev.

Podsetimo, titulu je prošle godine osvojio upravo Cicipas, nakon pobede u finalu protiv Alehandra Davidoviča Fokine, rezultatom 2:0. Đoković u Kneževini brani svega 10 bodova, jer je poražen na samom startu turnira, upravo od Davidoviča Fokine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading