PADA ODLUKA: Novak Đoković saznaje KLJUČNU vest pred nastavak sezone!

Autor:

Sport

06.04.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser sa nestrpljenjem očekuje petak.

PADA ODLUKA: Novak Đoković saznaje KLJUČNU vest pred nastavak sezone!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković

Novak Đoković, aktuelni broj jedan na ATP listi, trenutno se nalazi u Monte Karlu, gde 9. aprila počinje prvi Masters turnir na šljaci ove sezone.

Od nastupa u Kneževini su prethodnih dana odustali Rafael Nadal, Karlos Alkaras, Feliks Ože-Alijasim i Pablo Karenjo Busta, ali to nikako ne znači da će Novak imati lakši posao, jer su učešće potvrdili Stefanos Cicipas, Saša Zverev, Kasper Rud, Danil Medvedev, Janik Siner, ali i brojni drugi sjajni igrači.

Mnogo toga zavisi i od žreba, a on će u Kneževini biti održan u petak, u 17 časova, a tada će Novak saznati svoje potencijalne rivale na putu do treće titule u Monte Karlu, pošto je pehar u ovom gradu podizao 2013. i 2015. godine.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina

Jasno je da se Srbin nada što boljem žrebu, jer u Monaku brani svega 10 bodova, nakon što je prošle sezone poražen na samom startu turnira od Alehandra Davidoviča Fokine, koji je kasnije igrao finale.

Ukoliko dođe do same završnice, a možda i do pehara, Novak bi se odlepio na više od 1.000 bodova razlike u odnosu na Karlosa Alkarasa, koji bi zatim imao jako težak zadatak da stigne i prestigne našeg tenisera na prvom mestu ATP liste.

Podsetimo, titulu u Monte Karlu brani Stefanos Cicipas, koji je prethodne godine u finalu savladao upravo Novakovog dželata - Davidoviča Fokinu, i to sa 2:0 (6:3, 7:6).

Turnir se igra za nagradni fond od 5.779.335 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading