POZNAT FINALISTA ADELEJDA: Predaja pred klasik Đoković - Medvedev!

Autor:

Sport

07.01.2023

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč je završen ranije nego što se očekivalo.

POZNAT FINALISTA ADELEJDA: Predaja pred klasik Đoković - Medvedev!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Sebastijan Korda, mladi američki teniser, plasirao se u finale turnira u Adelejdu, pošto mu je Juki Nišioka predao meč posle jednog odigranog gema u drugom setu.

U prvom delu igre viđena je velika borba. Korda je već na startu, tačnije u drugom gemu, imao dve brejk prilike, koje nije iskoristio, a na nove šanse za brejk smo čekali sve do 12. gema. Tada je ponovo Amerikanac prokockao priliku za brejk, pa se ušlo u odlučujući taj-brejk. U njemu je Korda bio smireniji, pa je rezultatom 7:5 rešio 13. gem u svoju korist i došao do seta.

Ono što nismo videli u celom prvom, desilo se već na startu drugog seta. Nišioka je popustio, pa je Korda stigao do ranog brejka i vođstva u drugom delu igre. Krenuli su teniseri u drugi gem, odigrali su dva poena, ali Japanac više nije mogao da izdrži, pa je predao meč zbog povrede, kako bi što spremniji dočekao Australijan open.

Na ovaj način, mladi Amer je stigao do svog petog finala u karijeri, a u njemu će se sastati sa boljim iz duela Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, teniskog klasika koji je zakazan za 11 sati po našem vremenu.

Interesantno je da se Novak nikada u karijeri nije sastajao sa Sebastijanom Kordom, dok su Medvedev i Amerikanac odigrali jedan međusobni duel, 2021. godine na Mastersu u Parizu, a on je pripao Rusu, koji je posle preokreta stigao do pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading