GODINE SU UČINILE SVOJE: Dva velika UPITNIKA stoje iznad Novaka pred Australijan Open!

Autor: N. K.

Sport

06.01.2023

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podgreva se atmosfera uoči Otvorenog prvenstva Australije.

GODINE SU UČINILE SVOJE: Dva velika UPITNIKA stoje iznad Novaka pred Australijan Open!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Kanađanina Denisa Šapovalova, čime je zakazao polufinalni spektakl sa Danilom Medvedevim u Adelejdu. O dešavanjima u Australiji razgovarali smo sa Radmilom Armenulićem, koji je istakao da u ovoj fazi Noletove karijere nad njim stoje dva upitnika - psihološki i fizički.

Upravo od ova dva faktora zavisi odgovor na pitanje koliko može Srbin na Sutralijan Openu, budući da će u maju napuniti 36 godina, a Armenulić je optimista.

- Đoković uskoro puni 36 godina, to je izuzetno važno, kako sa mentalnog, tako i sa fizičkog aspekta. Kako stoji sa kondicijom, videćemo u Melburnu, gde će odmeriti snage protiv najboljih svetskih igrača, u tri seta. Međutim, Novak u Australiji igra sjajno, to je tradicija - tamo mu sve odgovara. Ja verujem da može do nove, jubilarne desete titule, a da li će do nje doći videćemo do kraja meseca - počeo je Armenulić razgovor za naš portal, a potom smo ga upitali za očekivanja od susreta Đoković - Medvedev.

Republika

Foto: Starsport

Armenulić procenio Đokovićeve šanse na Australijan Openu

- Sa psihološkog aspekta bilo bi važno da Novak pobedi i napravi lepu uvertiru za AO. Ova tri meča u Adelejdu ne mogu nam dati odgovor na pitanje u kakvoj je formi naš igrač, a sada sledi pravi izazov, spektakl. Očekujem da Đoković trijumfuje i osvoji Adelejd, što bi bio pravi impuls uoči prvog Grend slema sezone.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ko će u finale, Novak ili Danil?

Vlasnik 21 "slema" je doživeo sjajan doček na jugu Australije, a Armenulić očekuje da Đokovića dobije ogroman "vetar u leđa" i u Melburnu.

- Publika će biti na Novakovoj strani, tu dileme nema. U Melburnu ima dosta Srba, a za prošlogodišnja dešavanja nije odgovoran narod, već političari. Glavni akteri sage oko deportacije više nisu tu (Aleks Houk prim. aut.), Đokovića sigurno čeka topla dobrodošlica - zaključio je Radmilo Armenulić.

Novak i Danil će na teren na Božić od 11 časova, drugi polufinalni par čine Korda i Nišioka, dok je Australijan Open na programu od 16. do 29. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading