SPEKTAKL U NAJAVI: Poznato ko čeka Đokovića u POLUFINALU Adelejda!

Autor:

Sport

06.01.2023

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio bi to fenomenalan okršaj.

SPEKTAKL U NAJAVI: Poznato ko čeka Đokovića u POLUFINALU Adelejda!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Danil Medvedev, ruski teniser koji se trenutno nalazi na sedmoj poziciji ATP liste, savladao je svog sunarodnika Karena Hačanova sa 2:0 (6:3, 6:3) i na taj način obezbedio plasman u polufinale teniskog turnira u Adelejdu.

I pored toga što rezultat govori suprotno, gledali smo vrlo izjednačen duel, gde je Hačanov imao nekoliko šansi da okrene meč u svoju korist, posebno kada je vodio 3:1 u drugom delu igre, međutim Medvedev je odigrao bolje ključne poene i obezbedio sebi mesto među najbolja četiri igrača.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev posle finala AO 2021. godine

Rus će se u polufinalu sastati sa pobednikom duela u kom se sastaju Novak Đoković i Denis Šapovalov, u meču koji počinje u 11 sati.

Ukoliko Novak izbori plasman dalje gledaćemo pravi spektakl sprskog i ruskog igrača, čiji mečevi gotovo uvek predstavljaju pravi spektakl. Do sada su se sastali 12 puta, a Đoković vodi u pobedama sa 8:4. Poslednji meč su odigrali u okviru grupne faze Završnog mastersa u Torinu, kada je Đoković slavio posle tri seta i više od tri sata igre. Takođe, Srbin je pre tog duela slavio i u polufinalu Astane, a pre toga i u finalu Mastersa u Parizu, pa se trenutno nalazi u seriji od tri vezane pobede protiv ruskog igrača.

U drugom polufinalu će se sastati Sebastijan Korda i Juki Nišioka, pa je jasno da će pobednik gornje strane žreba biti favorit u finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading