KATASTROFA: Užasna vest za Novaka na samom početku 2023. godine

Autor:

Sport

03.01.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković se ovome nikako nije nadao.

KATASTROFA: Užasna vest za Novaka na samom početku 2023. godine

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je na sjajan način započeo 2023. godinu, pošto je u prvom kolu ATP turnira u Adelejdu savladao Konstanta Lestjena.

Međutim, rezultat jednog drugog meča mu nikako nije išao na ruku, pogotovo zbog načina na koji se kretao rezultat.

Naime, sedmi nosilac Denis Šapovalov, koji je Noletov projektovani rival u četvrtfinalu, je posle preokreta sa 2:1 (2:6, 6:4, 6:3) savladao domaćeg tenisera Rinkija Hiđikatu.

Australijanac japanskog porekla je odigrao fantastičan prvi set, u kom je sa dva napravljena brejka održao lekciju favorizovanom Kanađaninu.

Međutim, Hiđikata nije nastavio u istom ritmu, a pritom je i Šapovalov zaigrao znatno bolje, pa je došlo do očekivanog preokreta. Kanadski as je u ta dva seta pravio po dva brejka, a rivalu je dopustio da mu oduzme servis samo jednom u drugom setu.

Šapovalov će se u osmini finala sastati sa Romanom Safiulinom, a pobednik tog meča će ukrstiti rekete sa boljim iz duela Novaka Đokovića i Kventina Halisa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Denis Šapovalov i Novak Đoković

Ukoliko i u drugom kolu Novak i Denis opravdaju uloge favorita, sastaće se u borbi za polufinale, što će biti njihov osmi međusobni susret.

Do sada je Đoković slavio u svih sedam mečeva protiv Šapovalova, pritom izgubivši samo dva seta, ali nema sumnje da bi mu bez obzira na to lakše bilo da igra sa nekim autsajderom, nego sa jednim od najboljih tenisera na planeti već u četvrtfinalu turnira serije 250.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Milena

04.01.2023 19:23

Koji glup naslov 🙈🙉🙊