KO JE OVO OČEKIVAO? Novak Đoković i Australija ponovo u CENTRU PAŽNJE!

Autor:

Sport

03.01.2023

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva situacija.

KO JE OVO OČEKIVAO? Novak Đoković i Australija ponovo u CENTRU PAŽNJE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser i trenutno peti reket sveta, Novak Đoković, nalazi se u Australiji gde je počeo svoju tenisku sezonu.

Posle poraza u dublu koji je igrao sa Vašekom Pospišilom, a u kom je izgubio od kombinacije Eskobar - Brkić (2:1), Novak je ubedljivo savladao Francuza Konstanta Lestjena (6:3, 6:2) na startu turnira u Adelejdu u singl konkurenciji.

Nole je pružio fenomenalnu partiju, a navijači su to znali da nagrade! Izaziva puno pažnje Đoković na svakom koraku u Adelejdu, a posle prošlogodišnjeg pakla koji je prošao u Australiji malo ko je očekivao da će imati ovoliku podršku publike.

Đoković i Australija ponovo su u centru pažnje, sada zbog pozitivne priče koju Novak zna da ceni, pa tako navijačima izlazi u susret na svakom koraku za fotografiju ili kratak razgovor.

Govorio je Đoković posle meča sa Lestjenom koliko mu je "zemlja kengura" draga.

Ako bih trebalo da biram jednu zemlju gde sam bio najuspešniji, koja se dobro odnosila prema meni, to je Australija. Ovde sam osvojio prvi GS, devet GS titula. Neki epski mečevi. Ako bih trebalo da biram jedan onda je to onaj od šest sati protiv Nadala 2012. Tokom godina Australija je bila mesto gde sam igrao najbolji tenis. Uvek se radujem dolasku ovde. Okolnosti prošle godine su bile takve nije bilo lako ni za koga. Sada sam srećan što sam ovde i fokusiran sam - rekao je Novak.

Novak Đoković će u drugom kolu turnira u Adelejdu igrati protiv još jednog Francuza, Kventina Alisa, a odmah posle završnice ovog takmičenja krenuće put Melburna na Australijan open koji će se održati od 16. do 29. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading