Novak Đoković SLETEO u Australiju - kreće POHOD na titule!

Autor:

Sport

27.12.2022

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada i zvanično.

Novak Đoković SLETEO u Australiju - kreće POHOD na titule!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, peti teniser sveta i osvajač 21 grend slem titule, sleteo je u Adelejd, gde će učestvovati na pripremnom turniru za prvi veliki turnir u sezoni.

Srpski teniser je ostao bez prava da učestvuje na prošlogodišnjem turniru u Melburnu, u jednom od najvećih sportskih skadnala u istoriji i jednom od medijski najpropraćenijih događaja u godini, ali se sada vraća na mesto koje mu najviše leži u karijeri.

Srbin je konačnu pobedu nad Australijancima dobio u novembru ove godine, kada mu je odobren ulazak u zemlju, pošto je ukinuta trogodišnja zabrana, izrečena u januaru ove godine.

Novak je sada doputovao u Australiju, gde će dočekati Novu godinu, a zatim odigrati turnir u Adelejdu, koji počinje 2. januara, što će mu biti priprema za Australijan open, koji startuje dve nedelje kasnije.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom na Australijan openu

Đoković je do sada osvojio devet titula u Melburnu, po čemu je najuspešniji teniser u istoriji, a ove godine će imati priliku da stigne do velikog jubileja i izjednači se sa Rafaelom Nadalom, pošto bi u tom slučaju obojica imali po 22 osvojena grend slem trofeja.

Upravo je Nadal prošle godine stigao do trofeja u Australiji, nakon što je u velikom finalu, posle spektakularnog preokreta, savladao Danila Medvedeva sa 3:2, čime je uspeo da stigne do svog drugog trofeja u drugom najvećem gradu Australije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading