ODUVAO IH! Australijan open doživeo OGROMAN udarac!

Autor:

Sport

03.01.2023

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nisu očekivali.

ODUVAO IH! Australijan open doživeo OGROMAN udarac!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Legendarni švajcarski teniser, Rodžer Federer, našao se u centru pažnje teniske javnosti.

Federer je od čelnih ljudi Australijan opena dobio poziv da prisustvuje ovogodišnjem turniru, ali ih je Švajcarac oduvao i odbijanjem naneo veliki udarac za samu reputaciju takmičenja.

Švajcarac nema nameru da putuje po turnirima širom planete, već želi da uživa u penziji u koju je otišao posle prošlogodišnjeg Lejver kupa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

 

Australijanci ipak neće odustati od namere da vrate Rodžera na ovaj turnir pa će uraditi sve kako bi se Federer našao u Melburnu naredne godine. Tada će biti tačno 20 godina od kada je Rodžer prvi put podigao trofej na grend slem turniru u "zemlji kengura", pa Australijanci žele da ovaj jubilej proslave.

Federer je te 2004. u finalu pobedio Marata Safina u tri seta, a do titula na Australijan openu stizao je još i 2006, 2007, 2010, 2017. i 2018. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

 

Ovogodišnji Australijan open na programu je od 16. do 29. januara, titulu brani Rafael Nadal koji je 2022. savladao Danila Medvedeva sa 3:2 posle velikog preokreta. Ipak, Nadal neće biti prvi favorit u Melburnu gde su sve oči javnosti uprte u Novaka Đokovića. Nole će pokušati da stigne do desetog trofeja na ovom turniru, za koji ga vežu najčešće lepe uspomene i pored toga što je prošle godine proživeo pravi pakao.

- Ako bih trebalo da biram jednu zemlju gde sam bio najuspešniji, koja se dobro odnosila prema meni, to je Australija. Ovde sam osvojio prvi GS, devet GS titula. Neki epski mečevi. Ako bih trebalo da biram jedan onda je to onaj od šest sati protiv Nadala 2012. Tokom godina Australija je bila mesto gde sam igrao najbolji tenis. Uvek se radujem dolasku ovde. Okolnosti prošle godine su bile takve nije bilo lako ni za koga. Sada sam srećan što sam ovde i fokusiran sam - istakao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading