SRPSKOG KOLJAČA STIGLA RUKA PRVADE: Osumnjičeni za nikoljdanski pokolj kod Goražda izvršio samoubistvo!

Autor:

Svet

03.01.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muris Hadžiahmetović naredio masakr srpske dece, žena, staraca kod Goražda.

SRPSKOG KOLJAČA STIGLA RUKA PRVADE: Osumnjičeni za nikoljdanski pokolj kod Goražda izvršio samoubistvo!

Foto: youtube.com/printscreen

Policija Bosne i Hercegovine na terenu

Bivši pripadnik takozvane Armije BiH Muris Hadžiahmetović, koji je u decembru bio uhapšen zbog sumnje da je počinio ratni zločin na Srbima, izvršio je samoubistvo u Goraždu.

Policija je telo Hadžiahmetovića pronašla preksinoć u 22.45 časova u Ulici 22. maj u blizini kampa Moto-kluba "Goražde", prenose federalni mediji.

Hadžiahmetović je jedan od šestorice bivših pripadnika takozvane Armije BiH iz Goražda koji su uhapšeni u akciji SIPA sprovedenoj na području Goražda i Sarajeva 13. decembra prošle godine. Uhapšeni su zbog sumnje da su počinili ratni zločin, ali su odmah nakon hapšenja pušteni na slobodu.

Oni su osumnjičeni da su kao komandanti i pripadnici Višegradske brigade tzv. Armije BiH učestvovali u napadu na selo i činjenju ovog zločina, a Tužilaštvo navodi da su žrtve nakon zločina pronađene i identifikovane.

U osvit zore na Nikoljdan, 19. decembra 1992. godine, pripadnici vojske koja je sebe nazivala Armijom BiH ušli su iz pravca Goražda desnom obalom Drine u zaleđe srpskih položaja i, paleći sve pred sobom, na kućnom pragu dok su se spremali da lome slavski kolač, navodno masakrirali srpske žene, starce i decu.

Ubijeno je 56 meštana, a mnogi od njih na jeziv način, odsecanjem delova tela. Među žrtvama bila je 21 žena i troje dece, koja su prethodnog dana sa roditeljima došla iz Foče da na selu dočekaju Svetog Nikolu.

Desetak zaselaka Gornje Jošanice u opštini Foča izbrisano je sa geografske karte, popaljene su, ne samo kuće, već i pomoćni objekti, uz nejač ubijana je i stoka, a gde su stigli, zločinci su čak posekli i stabla voćaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading