UŽAS U NIŠU! Čovek pretio da će se politi benzinom i zapali ispred Centra za socijalni rad!

Autor:

Hronika

29.12.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ruci je imao flašu za koju je tvrdio da je benzin.

UŽAS U NIŠU! Čovek pretio da će se politi benzinom i zapali ispred Centra za socijalni rad!

Foto: Tanjug

Policija vrši uviđaj

Nišlija (63) pretio je jutros ispred niškog Centra za socijalni rad da će se spaliti nezadovoljan, kako saznajemo, što mu nije obezbeđen nikakav smeštaj jer je beskućnik. Intervenisala je policija i niška Hitna pomoć pa je on odvezen na pregled u Psihijatrijsku bolnicu.

- Čovek je stajao ispred zgrade Centra za socijalni rad u ulici Svetozara Markovića. Imao je u ruci neku flašu i tvrdio da će se politi i zapaliti benzinom. Došla je policija i Hitna pomoć, stavili su ga u vozilo i odvezli – svedoči jedan od očevidaca za Telegraf.

Kako saznajemo, Centar za socijalni rad je u više navrata smeštao šezdesettrogodišnjaka u ustanove socijalne zaštite ali je tamo ubrzo postajao nepoželjan zbog incidentnog ponašanja.

Tačno je da je on trenutno bez stambenog smeštaja, ima srodnike koji ga nisu prihvatili pa se obratio Centru za socijalni rad koji ga je smestio u prihvatilište za stara i nezbrinuta lica. Međutim, on ispoljava nasilno ponašanje, napao je i vaspitača, ugrožava i druge korisnike pa su ga oni isključili iz daljeg boravka u toj ustanovi. Centar za socijalni rad je pokušao da ga zbrine u nekoj od drugih ustanova socijalne zaštite ali nijedna od njih nije htela da preuzme rizik s obzirom na to da se radi o incidentnoj osobi. – navodi naš sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

Niko ne zna koliko je ovaj Nišlija zaista bio ozbiljan u nameri da izvrši samoubistvo na ovako stravičan način ali oni koji ga poznaju tvrde da mu to nije prvi put.

- On stalno dolazi u Centar, korisnik je njihovih usluga, prima i materijalnu pomoć, zbrinjavan je ali se nije snašao. Ima i neku uslovnu osudu koja bi mogla da bude i aktivirana zbog pretnji osoblju Centra. Čovek jeste u problemu ali teško ga je adekvatno zbrinut s obzirom na to da je socijalno neprilagođen – objašnjava naš izvor.

Nakon pregleda u psihijatrijskoj ustanovi biće odlučeno šta će dalje biti sa ovim Nišlijom na osnovu procene da li je opasan po sebe ili druge ljude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading