ĐOKOVIĆEVA RAPSODIJA NA BADNJI DAN: Novak očitao lekciju Kanađaninu i zakazao FINALE PRE FINALA u Adelejdu!

Autor:

Sport

06.01.2023

10:07 >> 13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin zabeležio 32. pobedu u nizu na tlu Australije.

ĐOKOVIĆEVA RAPSODIJA NA BADNJI DAN: Novak očitao lekciju Kanađaninu i zakazao FINALE PRE FINALA u Adelejdu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković protiv Šapovalova

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Adelejdu, gde će se u subotu sastati sa bivšim svetskim brojem 1, Danilom Medvedevim.

Nole je uspeo da savlada Kanađanina Denisa Šapovalova rezultatom 2:0, a po setovima je bilo 6:3, 6:4.

Srbin je kontrolisao meč koji je trajao nepuna dva sata, a Kanađanin je bio bolji igrač samo u jednom periodu drugog intervala igre. Tada je Denis preokrenuo sa 1:3 na 4:3, ali je od tada na terenu postojao samo jedan teniser.

Na taj način, Đoković je produžio niz nepobedivosti protiv Šapovalova, a ujedno je upisao 32. vezanu pobedu u Australiji, osmu na turniru u Adelejdu, koji je osvojio još kao tinejdžer 2007. godine.

Tok duela mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Šapovalov 6:3, 6:4

Kraj susreta - Đoković je u polufinalu Adelejda!

 

 

6:4 - Srpski as je izborio meč loptu na 40:30, četvrfinale je okončao sjajnim poenom!

5:4 - Sedmom "duplom greškom" Šapovalova Đoković je došao na pedalj od plasmana u polufinale! Srbin je, na taj način, materijalizovao četvrtu brejk šansu i u narednom gemu će servirati za pobedu!

4:4 - Đoković ekspres! Najkraći gem na meču i novo izjednačenje...

3:4 - Dve brejk šanse propustio je Srbin da ponovo preokrene situaciju u svoju korist, Šapovalov se razigrao i ponovo vodi u drugom setu.

3:3 - Šapovalov se podigao u momentu kada je zaostajao 40:0. Nole je tada "popustio" na servisu, protivnik je sjajno vraćao početne udarce i poravnao na 40:40. Denis je potom uz dosta sreće izborio i brejk loptu, materijalizovao je i neočekivano vratio brejk!

3:2 - Šapovalov je uspeo da prekine Đokovićev niz i smanji zaostatak u drugom setu, ali je njegova sudbina u rukama šampiona Adelejda iz 2007. godine.

3:1 - Vlasnik 21 Grend slem titule lako je potvrdio brejk, mada je izgubio prvi poen "duplom servis greškom". Kanadski igrač deluje nemoćno na terenu i sve je dalje od plasmana u polufinale.

2:1 - Nole pravi brejk! Užasan izbor udaraca Kanađnina koji se suočavao sa dve brejk lopte. Odlučio je da skrati loptu i iznenadi Novaka, ali je ona završila na mreži, pa je Srbin iskoristio prvu šansu da povede u drugom periodu igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novakov "teror"

1:1 - Furiozna igra na svoj servis Đokovića, Šapovalov nije osvojio ni poen, egal u drugom setu.

0:1 - Denis se ekspresno oporavio od "šoka" koji je doživeo u završnici prvog perioda igre. Kanađanin je dva puta poentirao i na drugi servis, što je bila retkost do sada, i ima minimalno vođstvo.

Novak je poveo sa 1:0, pošto je prvi set osvojio rezultatom 6:3!

 

 

6:3 - Novak je izborio tri set lopte, iskoristio je prvu i posle jednog časa igre ima prednost!

5:3 - Šapovalov je Đokoviću "poklonio" brejk! Posle 40:15, Nole je vezao pet poena, od toga je rival načinio dve duple servis greške, Srbin je na korak od osvajanje prvog perioda igre!

4:3 - Posle 40:0, Šapovalov je nanizao dva poena, a onda je Nole forhendom okončao još jedan gem.

3:3 - Prvi nosilac je konačno napravio probleme protivniku, doduše nije došao do brejk lopte, ali se igralo na razliku. Kanađanin je imao jedan težak pad u punom trku, usledio je muk na tribinama, ali srećom nastavio je meč.

3:2 - Tri brejk lopte je ispustio kanadski teniser, Novak se muči, ali ga početni udarac fenomenalno služi kada je to najpotrebnije.

2:2 - Nastavio je Denis da niže briljantne servise, Đoković je za sada daleko od brejka, a rezultat je još jednom u egalu.

 

 

Zbog vatrometa usledio je višeminutni prekid.

2:1 - Ovoga puta bez problema za Novaka, Šapovalov je slabije vraćao servise rivala koji ponovo vodi.

 

 

1:1 - Izjednačenje u Adelejdu. Sjajnim servisima Kanađanin je poravnao rezultat, Srbin je osvojio dva poena, ali nije mogao više od toga.

1:0 - Fantastičan početak meča. Šapovalov je izborio dve brejk lopte, ali ih je Đoković spasio. Srbin je najpre bio maestralan na mreži, a potom i na drugom servisu, ušlo se u igru na razliku, a Nole je stigao do početnog vođstva.

Počelo je četvrtfinale!

11:11 - Novak je dočekan ovacijama od strane publike u Adelejdu, prvi nosilac je odabrao da prvi servira.

 

 

11:05 - Meč malo kasni, Srbin i Kanađanin uskoro izlaze na Centralni teren.

Đoković juri 32. uzastopnu pobedu u Australiji protiv tenisera sa kojim je imao dosta uspeha u dosadašnjem toku karijere.

Nole u Adelejdu još uvek nije izgubio set, ali je imao dosta problema protiv Francuza Kventina Alisa, koga je nadigrao u dva taj-brejka.

Pobednika susreta Đoković - Šapovalov čeka Rus Danil Medvedev, pa bi u polufinalu mogli da vidimo pravi "klasik" u vidu okršaja dva bivša svetska broja 1.

 

 

Drugi polufinalni par je, najblaže rečeno, iznenađujuć, eliminisan je i Italijan Janik Siner, te će se za plasman u samu završnicu boriti Korda i Nišioka, koji nemaju status nosioca.

Podsetimo, turnir u Adelejdu igra se za 250 ATP bodova, a služi kao priprema za Australijan Open, koji je na programu od 16. do 29. januara, a titulu će braniti Španac Rafael Nadal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading