ŠOKANTAN RASPLET: Ipak NIŠTA od titule u Australiji!

Autor:

Sport

06.01.2023

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos činjenici da mu se "otvorio" žreb, Italijan eliminisan u četvrtfinalu Adelejda.

ŠOKANTAN RASPLET: Ipak NIŠTA od titule u Australiji!

Foto: Tanjug/AP

Veliko iznenađenje u Australiji priredio je američki teniser Sebastijan Korda. Amerikanac je u dva seta nadigrao Italijana Janika Sinera (7:5, 6:1), pa se posle 82 minuta igre plasirao u polufinale Adelejda.

 

 

Mladi italijanski igrač je, na taj način, ostao bez "projektovanog" plasmana u finale i borbe za titulu, budući da je bio jedini preostali nosilac u tom delu žreba. Ranije su "otpali" asovi poput Feliksa Ože-Alijasima, Andreja Rubljova i Holgera Runea, a sada i Siner...

Korda će igrati protiv Japanca Nišioke, koji je bio bolji od domaćeg tenisera Popirina, dok bi drugi polufinalni par trebalo da predstavlja pravi spektakl.

Korda je savladao Sinera zahvaljujući "dužim nervima", koje je imao u finišu prvog perioda igre. Italijan je u desetom gemu propustio tri brejk, a ujedno i set lopte, zbog čega je surovo kažnjen već u narednom izgubivši svoj servis za 1:0.

U drugom intervalu igre na terenu je postojao samo jedan igrač. Američki as je napravio tri brejka, Siner se samo jednom upisao na semaforu, pa je eliminacija bila nemiovna.

Podsećanja radi, za 11 časova zakazano je poslednje četvrtfinale Adelejda, a snage će odmeriti Novak Đoković i Denis Šapovalov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading