SKANDAL KOJI ĆE SE ZAUVEK PAMTITI: Novak Đoković ostao bez 10.000 ATP bodova!

Autor:

Sport

15.11.2022

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova teniska sezona će se prepričavati narednih godina, ali se neće pamtiti po dobrom.

SKANDAL KOJI ĆE SE ZAUVEK PAMTITI: Novak Đoković ostao bez 10.000 ATP bodova!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, najbolji srpski teniser i osvajač 21 Grend slem trofeja, ostao je ove sezone bez prilike da osvoji 10.000 ATP bodova, nešto što se nikada nijednom teniseru nije desilo u istoriji.

Sve je počelo još u januaru, kada je Novaku zabranjeno da učestvuje na Australijan openu. Đoković je otputovao za Melburn, imao je sve potrebne papire, ali se sve u jednom trenutku pretovrilo u noćnu moru. Srpski teniser je proveo nekoliko dana zatvoren u hotelskoj sobi, tužio se sa Australijom, a na kraju je, bez ikakvih razloga, deportovan iz države, pa je prvi Grend slem sezone prošao bez Đokovića.

Republika

Foto: twitter.com/Novak Djokovic

Novaku je na par dana bio dozvoljen izlazak iz sobe

Tortura za najboljeg tenisera u istoriji je tek krenula. Novaku je zbog neposedovanja dokaza o vakcinaciji zabranjen ulazak u Ameriku, pa je Srbin propustio i Masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju, koji su odigrani u martu ove sezone.

Konačan predah je stigao tokom sezone na šljaci, kada je Đoković nastupio na svim Mastersima, baš kao i na Rolan Garosu, pa je uspeo da prikupi neke poene za nastavak sezone.

Zatim je stigla sezona na travi, a i pored učešća, a zatim i osvajanja Vimbldona, Novak u Londonu nije zaradio ni poen. Razlog su, naravno, političke odluke, a šteta je naneta jedino igračima, pogotovo onima koji su stigli do samog traja turnira.

Foto: Tanjug/AP

Đoković je u finalu Vimbldona savladao Nika Kirjosa sa 3:1

Posle Vimbldona, sledi nova dugačka pauza za Đokovića. Dugo su se čekale vesti iz Amerike, odnosno da li će Srbin moći da uđe u državu, ali je na kraju stigao negativan odgovor. Novak nije ušao u SAD, a samim tim nije učestvovao ni na Masters turnirma u Indijan Velsu i Majamiju, kao ni na poslednjem Grend slemu sezone, US openu.

Kada se saberu svi bodovi koje Novak nije imao pravo da osvoji ove sezone, dolazimo do cifre od neverovatnih 10.000 ATP bodova. Tri Grend slem turnira po 2.000, odnosno četiri Mastersa, koji vrede po 1.000. Naravno, Đoković ne bi osvojio sve te turnire, ali Novak bi gotovo izvesno godinu završio na prvom mestu, pošto mu trenutno Karlos Alkaras beži malo preko 3.000 bodova.

Foto: Tanjug/AP

Srbin je ove godine igrao i osvajao titule u Astani i Tel Avivu

Iako su mislili da će ga odlukama u Australiji slomiti, Novak se ponovo, po ko zna koji put, digao iz pepela i zapušio usta svim kritičarima. Posle nedelju dana u pritvoru u Melburnu, posle zabrane učestvovanja na sedam turnira, Novak je ponovo na Završnom turniru u Torinu. Obezbedio je ulazak u osam najboljih, uprkos svim zabranama. Pravo je pitanje gde bi Novak trenutno bio da je, kao i svi drugi, mogao da igra na svim turnirima.

Ipak, 2022. godina se polako bliži kraju, a vest koja je danas obradovala Srbiju i Novaka Đokovića, da će Srbin moći da nastupi u Melburnu, pokazuje da ima nade da će u narednoj sezoni ponovo sve biti po starom, a da će Novak Đoković dominirati, baš kao i svih prethodnih sezona.

Do tada, u Torinu nas čeka završnica sezone, koju je Novak započeo na sjajan način, pobedom protiv Stefanosa Cicipasa. Sledeći duel ga čeka već sutra, kada će rival biti Andrej Rubljov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Erni

16.11.2022 06:51

Novak samo delo njegovo ponašanje i opstojnost tj.trajanje je dokazalo da sve Sile (sveta)negativne ne mogu uništiti takvu Veličinu. Banjaluka te čeka Novace.