VELIKA POBEDA NOVAKA: Đokoviću skinuta zabrana - igraće na Australijan openu!

Autor:

Sport

15.11.2022

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser je ponovo pobedio Australijance.

VELIKA POBEDA NOVAKA: Đokoviću skinuta zabrana - igraće na Australijan openu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković će ponovo moći da nastupi na Australijan openu pošto mu je ukinuta trogodišnja zabrana, koja je bila na snazi od januara prošle godine.

Australijski mediji prenose da je ministar za imigracije Endru Gils rešio da ukine zabranu najboljem teniseru sveta, pa će dati Novaku vizu. Na taj način biće poništena sramna odluka bivše vlasti u Australiji.

Na taj način Novak će biti u prilici da nastupi na prvom Grend slemu sezone i probaće da stigne do svoje jubilarne desete titule u Melburnu, čime bi postao apsolutni rekorder.

Podsetimo, Novak Đoković je prošle godine pošao put Melburna, kako bi učestvovao na Australijan openu, međutim, to se na kraju nije desilo. Zbog propusta carinskih vlasti u Australiji, srpski teniser je bio zadržan na aerodromu, a zatim je prosleđen u hotelsku sobu, odakle mu je bio zabranjen izlazak.

Foto: twitter.com/Novak Djokovic

Novak Đoković je na kratko bio pušten iz pritvora

Novak je Australiju pobedio prvi put na sudu, ali je nakon toga usledila odluka bivšeg ministra imigracija, koji je odlučio da Novaka deportuje iz zemlje, čime je našem teniseru uskraćena mogućnost da se bori za novi trofej. Ipak, situacija će ove godine biti znanto drugačija, a Novak će, po svemu sudeći, igrati u Australiji i biti među najvećim favoritima za trofej.

Titutlu u Melburnu brani Rafael Nadal, koji je iskoristio izostanak našeg tenisera, pa je u maratonskom finalu savladao Danila Medvedeva i stigao do svoje druge titule u Australiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading