LJUBITELJI TENISA SU OVO DUGO ČEKALI: Konačno će se naći oći u oči!

Autor:

Sport

25.10.2022

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihov duel dugo je sa nestrpljenjem iščekivan.

LJUBITELJI TENISA SU OVO DUGO ČEKALI: Konačno će se naći oći u oči!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Masters turnir u Parizu startuje 29. oktobra, a ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju da će na njemu imati prilike da ponovo vide teniski klasik, duel između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Prošlo je gotovo četiri meseca od kako su se, zasigurno dvojica najboljih tenisera današnjice susreli na vimbldonskom turniru. Nakon borbe na terenia Sveengleskog kluba putevi su im se razdvojili. Zajedno su učestvovali na revijalnom Lejver kupu, ali je Španac odigrao samo jedan meč u londonskoj "O2 Areni". Nakon toga Novak se posvetio ATP turnirima u Tel Avivu i Astani gde Nadala nije bilo.

Rafael Nadal će sigurno imati dodatni motiv da savlada srpsku tenisku ikonu u Parizu s obzirom da u dosadašnjoj karijeri nikada nije stizao do pehara u "gradu svetlosti", dok sa druge strane Novak Đoković u svojim vitrinama ima čak šest trofeja ovog turnira.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal poslednji put su se susretli na vimbldonskom turniru

 

Još jedan podatak se svakako može svrstati u kategoriju "verovali, ili ne". Naime, Nadal je samo jednom uspeo da stigne do finalne borbe Mastersa u Parizu i to 2007. godine kada je prvi put na njemu i učestvovao, a mora se pomenuti da su jedini međusobni duel u francuskoj prestonici odigrali 2009. godine kada je Novak u polufinalnom susretu ubedljivo slavio rezultatom 2:0 (6:2, 6:3).

Pored eventualnog duela srpskog i španskog tenisera, turnir u Parizu protećiće i u velikoj borbi drugih tenisera koji upravo u Francuskoj "traže vizu" za završni turnir koji se ove godine održava u Torinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading