U očekivanju žreba ovogodišnjeg Vimbldona: Mnogo toga je nepoznanica - jedino se zna da teniski klasik možemo gledati tek u finalu!

Autor:

Sport

24.06.2022

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa nestrpljenjem se iščekuje današnji žreb takmičenja u Sveengleskom klubu.

U očekivanju žreba ovogodišnjeg Vimbldona: Mnogo toga je nepoznanica - jedino se zna da teniski klasik možemo gledati tek u finalu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom Vimbldona

Najbolji srpski treniser Novak Đoković, koji je ujedno ne samo prvi nosilac na predstojećem Vimbldonu, već i prvi favorit ovog turnira, danas će saznati imena potencijalnih protivnika.

S obzirom da su trenutno dva najbolje plasirana svetska tenisera na ATP listi Danil Medvedev i Aleksandar Zverev zbog suspenzije, odnosno povrede onemogućena da se nađu na vimbldonskoj travi, drugi nosilac turnira je Rafael Nadal, što automatski znači da će se njih dvojica naći u različitim delovima kostura žreba i međusobni duel mogu odigrati tek u velikom finalu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Kada se gleda spisak učesnika, može se zaključiti da za potencijalno teže rivale Novak Đoković može dobiti u imenima Sema Kverija, Aleksandera Bublike, Alehandra Davidoviča Fokine, kao i Mađara Martona Fučovića,...

Ako se gleda kasniji tok turnira, na putu najboljem srpskom teniseru, kao najveći protivnici, mogu se naći Nik Kirjos koji pruža fantastične partije na travi, kao i domaći teniser Endi Marej.

Istovremeno, dvojica srpskih tenisera Miomir Kecmanović i Filip Krajinović ne mogu biti protivnici Novaku Đokoviću u uvodnom kolu Vimbldona pošto obojica imaju status nosioca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading