Iznenađenja nije bilo: Iga Švjontek je nova šampionka Rolan Garosa!

Autor:

Sport

04.06.2022

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ženskom finalu ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske...

Iznenađenja nije bilo: Iga Švjontek je nova šampionka Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

U finalu ovogodišnjeg Rolan Garosa u konkurenciji dama iznenađenja nije bilo. Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek bez ikakvih problema savladala je suparnicu u finalu Amerikanku Koko Gof nakon dva odigrana seta i svega četiri izgubljena gema.

Iga Švjontek - Koko Gof 2:0 (6:1, 6:3)

Poljska teniserka je od samog starta pokazala da iznenađenja na ovom susretu neće biti. Već u prvom gemu osovjila je servis protivnice i najavila krajnji ishod ovoga meča.

Mlada, osamnaestogodišnja Koko Gof tek u petom gemu uspela je odbrani svoj servis, ali to je bio i jedini gem kojeg je uspela da osvoji u okviru prvog seta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek

 

Drugi set je započeo takođe brejkom. Ovoga puta Gof je stigla do brejka, ali Švjontekova je vrlo brzo preuzela konce igre u svoje ruke i napravivši dva uzastoopna brejka i definitivno stigla na korak od trofeja. Do kraja je meča je svaka teniserka osvojila svoj servis pa je drugi set rešen nakon devet odigranih setova.

Ovim trijumfom je poljska teniserka stigla do prve titule na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Koko Gof

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading