DOLAZI VREME ĆORKE! Otkrivamo tešku muljažu u "Lasti" - neko će morati da odgovara!

Autor:

Vesti

04.06.2022

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Afera "Dupli polaci", koju je otkrila Republika a koja će epilog dobiti na sudu pošto je Grad Beograd podneo krivične prijave protiv odgovornih u saobraćajnom preduzeću "Lasta" - dobila je novi čin.

DOLAZI VREME ĆORKE! Otkrivamo tešku muljažu u "Lasti" - neko će morati da odgovara!

Foto: Tanjug/printscreen

Kako Republika saznaje, ovo preduzeće svojevremeno je nabavilo autobus koji je plaćen 60.000 evra, dok isti takav može na oglasima košta gotovo pet puta manje - 12.500 evra.

Kolike su razmere javašluka i pljačke u "Lasti" svedoči i podatak da u toj novac nisu uračunati troškovi carine, prevoza i transporta.

Uz to, da sve bude gore po donosioce odluka u navedenom saobraćajnom preduzeću, autobus koje je basloslovno plaćen star je 13 godina (proizveden 2009. godine).

Imajući sve navedeno u vidu, jasno je da će srpski pravosudni organi imati pune ruke posla da raspetljaju ko je, kada i kako nabavljao pomenuto vozilo, a na štetu gradskog budžeta i samim ti građana prestonice.

Foto: printscreen

Autobus koji se na prodaje na oglasima za 12.500 evra u "Lasti" platili 60.000

 

Podsetimo, portal Republika prvi je pisao o aferi "Dupli polasci" čija je kulminacija podnošenje krivične prijave od strane Grada Beograda.

- U nameri da dovedu u zabludu u cilju pribavljanja protivpravne i imovinske koristi, lažno prikazali i prikrili činjenice vezane za neodržavanje polazaka na prigradskim i lokalnim linijama dana 16, i 17. maja 2022. godine, kao i neodržavanje polazaka na liniji 493 dana 18., 20., 21., i 23. maja 2022. godine koje je Sekreterijat za javni prevoz dodelio prevozniku SP "Lasta" a.d. a SP "Lasta" a.d, prihvatio obavljanje prevoza po utvrđenim redovima vožnje na osnovu važećeg Ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, čime su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave i krivično delo prevare u službi u pokušaju - navodi se u prijavi u koju je Republika imala uvid.

Inače,  obavljanje prigradskog i lokalnog saobraćaja je u nadležnosti grada Beograda, ali je SP "Lasta" javno akcionarsko društvo, u vlasništvu pravnih lica je 76,45%, a u vlasništvu fizičkih lica, malih akcionara je 23,55% akcija, te grad Beograd nema uticaj na kadrovsku politiku pomenutog preduzeća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading