AFERA "DUPLI POLASCI"! Velika pobeda Republike: Podneta krivična prijava zbog muljaže u "Lasti"

Autor:

Hronika

04.06.2022

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd podneo je krivičnu prijavu Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv odgovornih lica u SP "Lasta".

AFERA "DUPLI POLASCI"! Velika pobeda Republike: Podneta krivična prijava zbog muljaže u "Lasti"

Foto: Tanjug/printscreen

U krivičnoj prijavi, u kojoj je Republika imala uvid, između ostalog navodi se sledeće:

- U nameri da dovedu u zabludu u cilju pribavljanja protivpravne i imovinske koristi, lažno prikazali i prikrili činjenice vezane za neodržavanje polazaka na prigradskim i lokalnim linijama dana 16, i 17. maja 2022. godine, kao i neodržavanje polazaka na liniji 493 dana 18., 20., 21., i 23. maja 2022. godine koje je Sekreterijat za javni prevoz dodelio prevozniku SP "Lasta" a.d. a SP "Lasta" a.d, prihvatio obavljanje prevoza po utvrđenim redovima vožnje na osnovu važećeg Ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, čime su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave i krivično delo prevare u službi u pokušaju - navodi se u prijavi koju je podneo grad Beograd Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Republika

Foto: ST/D. Kadić

Lastin autobus

Obavljanje prigradskog i lokalnog saobraćaja je u nadležnosti grada Beograda, ali je SP "Lasta" javno akcionarsko društvo, u vlasništvu pravnih lica je 76,45%, a u vlasništvu fizičkih lica, malih akcionara je 23,55% akcija, te grad Beograd nema uticaj na kadrovsku politiku pomenutog preduzeća.

Podsetimo, Republika je otvorila pitanje o velikoj aferi, raskrinkavši kako saobraćajno preduzeće "Lasta" pljačka gradsku kasu Beograda. Upravo, afera je dobila epilog, a Republika veliku pobedu. 

Konstantno smo imali situaciju da je prijavljeno da vozila idu jednom trasom, a da se zapravo nalaze na potpuno drugoj lokaciji, desetinama kilometara dalje, gde su iznajmljena, ili su pak u garaži ili na popravci. Dešavalo se da je vozilo prijavljeno da saobraća na nekoj gradskoj lokaciji, a ono je u tom trenutku u Kragujevcu ili nekom drugom mestu u Srbiji - pričao je za Srpski telegraf i Republiku jedan od zaposlenih u "Lasti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading