Pokajanje na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

03.06.2022

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Rolan Garosa Ameli Morezmo izvinila se zbog izjave da je ženski tenis manje atraktivan od muškog, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Pokajanje na Rolan Garosu!

Foto: Tanjug/AP

Pune tribine stadiona "Suzan Lenglen"

Ameli Morezmo je oštro kritikovana, pošto su organizatori Rolan Garosa odlučili da devet od 10 mečeva u večernjem terminu igraju teniseri. Ona je takav raspored pravdala rečima da je "ženski tenis u ovom trenutku manje privlačan od muškog".

- Želim da se izvinim igračima koji su se osetili loše zbog onoga što sam rekla. Moja izjava je izvučena iz konteksta. Ljudi koji me poznaju, koji su me poznavali na terenu i van njega, tokom cele karijere, tokom svega što sam uradila, znaju da sam veliki borac za jednaka prava i ženski tenis - navela je Morezmo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ameli Morezmo

 

Direktorka Rolan Garosa je obećala da će naredne godine organizatori pokušati da pronađu pravednije rešenje.

- Možda bi bilo dobro da imamo mogućnost da dobijemo dva meča teniserki, ali i dublove. Što se tiče rasporeda, posebno za večernje termine, rekla sam da, pošto imamo samo jedan meč, da je zaista teško da zakažemo duel teniserki, jer moramo da uzmemo u obzir trajanje. To je pošteno zbog vlasnika ulaznica. Pokušaćemo da pronađemo bolje rešenje koje će biti pravednije za sve. Moraćemo da napravimo neke izmene - istakla je Morezmo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading