POSLEDNJI TANGO U PARIZU: U suzama, uz prisustvo članova porodice, stavljena je tačka - KRAJ KARIJERE! (FOTO)

Autor:

Sport

24.05.2022

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna velika teniska karijera danas je i zvanično okončana.

POSLEDNJI TANGO U PARIZU: U suzama, uz prisustvo članova porodice, stavljena je tačka - KRAJ KARIJERE! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Kao što je i najavio, francuski teniser Žo Vilfred Conga je danas stavio tačku na profesionalno igranje tenisa.

Od ranije se znalo da će Rolan Garos biti njegovo poslednje profesionalno takmičenje, ali su se domaći ljubitelji tenisa nadali da će ga na Otvorenom prvenstvu Francuske barem nešto duže gledati na pariskoj šljaci.

Međutim, Conga je danas poražen od trenutno osmog tenisera planete, Norvežanina Kaspera Ruda nakon četiri odigrana seta i isto toliko sati provedenih na terenu, rezultatom 1:3 (7:6, 6:7, 2:6, 6:7).

Tokom celokupnog toka meča, Conga je imao veliku podršku publike sa tribina, a meču su prisustvovali i Congini članovi porodice, pa je sve navedeno prouzrokovalo da francuski teniser svoj poslednji profesionalni gem odservira sa suzama u očima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Žo Vilfred Conga po okončanju meča sa Kasperom Rudom

 

Žo Vilfred Conga je rođen 17. aprila 1985. godine u Le Manu. Profesionalnu tensku karijeru je započeo 2004. godine i tokom karijere je osvojio 18 trofeja.

Tokom karijere je odigrao ukupno 705 mečeva i ostvario 467 trijumfa.

Najbolju poziciju na ATP listi zauzimao je krajem februara 2012., godine kada je bio peti igrač sveta, a karijeru okončava na poziciji 254. ATP liste.

Kada je reč o međusobnim odnosima sa najboljim teniserom sveta Novakom Đoklovićem, njih dvojica su se ukupno sastali 23 puta, a srpski teniser je slavio u 17 mečeva. Prvi put su se sastali još 2008. godine na Australian openu kada je Đoković slavio rezultatom 3:1, a poslednji zvanični međusobni okršaj imali su na istom mestu pre tri godine i tada je najbolji teniser sveta slavio, ovoga puta sa ubedljivih 3:0.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Poslednji pozdrav sa teniskog terena

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading