OTEO 3 ŽENE, JEDNA PREMINULA OD TORTURE: Uhapšen Nišlija (47) nakon 20 godina od zločina

Autor:

Hronika

24.05.2022

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici kriminalističke policije u Nišu uhapsili su A.M. (47) iz Niša zbog sumnje da je 2002. godine sa još dvojicom muškaraca na teritoriji Francuske oteo tri žene koje su primoravali na prostituciju i prema kojima su postupali na svirep način zbog čega jedna od njih preminula.

OTEO 3 ŽENE, JEDNA PREMINULA OD TORTURE: Uhapšen Nišlija (47) nakon 20 godina od zločina

Foto: ST/P. DIVAC

A.M. je osumnjičen da je izvršio dva krivična dela otmica iz člana 134 stav 3 u vezi stava 1 KZ u saizvršilaštvu i krivično delo otmica iz člana 134 stav 4 u vezi stava 1 i 3 KZ u saizvršilaštvu. Akcija je sprovedena u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i državnim organima Francuske Republike.

- Nišlija je otmicu počinio u saizvršilaštvu sa još dvojicom muškaraca od kojih je jedan u međuvremenu umro, a drugi je pravosnažno osuđen u Francuskoj zbog ovog krivičnog dela. Oni su oteli tri devojke - jednu Francuskinju rođenu 1975. godine, jednu Ukrajinku rođenu 1977. godine i jednu devojku rođenu u Parizu koja ima srpsko ime i prezime. Sve se dešavalo od početka 2002. godine do avgusta iste godine. Devojke su držali u stanovima u Parizu i Tuluzu ne bi li ih primorali na prostituciju, a zbog svirepog ponašanja, jedna od njih je umrla - kaže izvor iz istrage.

A M. je uhapšen po svemu sudeći po poternici iz Francuske i određeno mu je zadržavanje.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu njemu je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu, saopštila je niška policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Tagovi

Komentari (0)

Loading