OD ĐOKOVIĆA PRAVE DEMONA: Šokantna ispovest koja je zatresla čitavu Srbiju!

Autor: Radovan V. BIBIĆ

Sport

22.10.2021

06:40

Novaku Đokoviću proteklih dana jedna za drugom stižu pretnje iz Australije da neće moći da uđe u tu zemlju i igra na Australijan openu ukoliko se ne vakciniše. To je za sobom povuklo brojne rasprave u kojima ga razapinju i osuđuju jer nije jasno izašao i rekao da se vakcinisao, a nije rekao ni da nije.

Tanjug/AP

Novak Đoković tokom US Opena

U toj borbi Nole je dobio neočekivane saveznike - Britance! Umesto da podrže svoju nekadašnju koloniju i zemlju s kojom su vezani po mnogo osnova, na Ostrvu su stali na stranu Srbina kojeg su godinama optuživali za sve i svašta.

POKAZAO SLOBODU IZBORA

- Vakcine su najefikasniji način za izlazak iz pandemije, ali ne sviđa mi se kako se Ðoković omalovažava zato što je pokazao individualnu slobodu izbora. On je sada demonizovan kao neko ko odbija vakcine, ali postoje dva problema. Novak nije razjasnio svoj status da li se vakcinisao iako je veća verovatnoća da nije primio vakcinu, a i već je imao virus - napisao je novinar Oliver Braun u britanskom Telegrafu i dodao:

- Studija kancelarije za nacionalnu statistiku objavljena ove nedelje pokazala je da je prethodna infekcija virusom podjednako efikasna u prevenciji KOVID-19, kao i vakcinacija. Zato nije nerazumno tvrditi da je Ðokovićevo oklevanje oko vakcinacije zasnovano na više od pseudonauke.

ZA DVE VAKCINE 3.200 EVRA

On je dalje u tekstu pojasnio zašto su se Australijanci okomili na sve koji nisu vakcinisani. Naime, iza svega se krije opravdavanje obavezne vakcinacije koja nije nimalo jeftina.

- Ako mislite da su KOVID pasoši neliberalni, probajte da živite na severu Australije, gde oni koji odluče da se ne vakcinišu dva puta moraju da plate 2.700 funti (3.200 evra). U tom kontekstu nije iznenađujuće što poznatom skeptiku u vezi s vakcinom Novaku Ðokoviću prete zabranom ulaska u zemlju - dodao je Braun.

Komentari (0)

Loading