Odbojkašice Srbije pobedile i Tajland

Autor:

Sport

22.05.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Tajlanda 3:1, po setovima 25:18, 25:23, 19:25, 25:19 na startu drugog vikenda premijerne Lige nacija, koji se igra u Makau.

RepublikaFoto: ossrb.org
Odbojkašice Srbije startovale pobedom u Kini

Izabranice Zorana Terzića su zabeležile treću pobedu i tako napravile novi korak ka plasmanu na završni turnir. Meč je trajao skoro dva sata.

 

 

Najefikasnija na meču u Makau bila je sjajna Tijana Bošković sa 30 poena, dok je Milena Rašić imala 12.

Srbija će u drugom kolu, u sredu, igrati protiv Poljske, a u poslednjem je u četvrtak očekuje meč protiv Kine. 

Na finalni turnir, koji je na programu od 27. juna do 1. jula u Nanđingu, pored domaćina Kine igraće pet najuspešnijih selekcija od 16 učesnika.

Terzić nezadovoljan

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da nije zadovoljan igrom njegove ekipe u današnjoj utakmici.

- Ne možemo da budemo zadovoljni igrom, to nije bilo ni blizu onoga što očekujemo ni onoga što nam treba da bismo napravili neki uspeh u Ligi nacija. Jedino što je dobro to su pobeda i tri boda, ali nadam se da ćemo već u narednoj utakmici igrati mnogo bolje kako bismo mogli da pobedimo protivnike koji su mnogo jači od Tajlanda. Naredni rival je Poljska, nadam se potpuno novom izdanju naše ekipe i pobedi -  rekao je Terzić.

Srbija će u drugom kolu, u sredu 23. maja od 11.30 igrati protiv Poljske.

- Teško je igrati protiv ekipe kakva je Tajland, tu je mnogo akcija, kombinacija i kada se razlete po terenu teško je koncentrisati se na te akcije. Obavile smo dobar posao na servisu i u odbrani, znale smo da moramo da imamo strpljenja. Drago mi je što smo pobedile i osvojile tri boda, nadam se da ćemo protiv Poljske biti na većem nivou -  rekla je kapiten Milena Rašić.

Reprezentativka Tijana Bošković rekla je da ekipa nije bila iznenadjena igrom Tajlanda.

- Znale smo da će da se bore od početka do kraja. Drago mi je što smo opravdale ulogu favorita i što smo pobedile. Sutra igramo protiv Poljske, one su dobra ekipa, ali nadam se da ćemo prikazati bolju igru. Verujem u nas i očekujem pobedu - navela je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading